La biblioteca Jordi Rubió i Balaguer guanya el Premi Teresa Rovira i Comas

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat rep el primer premi d’innovació a les biblioteques públiques catalanes dels Premis Teresa Rovira i Comas pel seu projecte «De l’hort a la biblioteca». El guardó reconeix la tasca de difusió dels productes de proximitat i dels horts urbans.

Moment en que membres de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer recullen el premi. // Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Moment en que membres de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer recullen el premi // Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

El projecte “De l’hort a la biblioteca” de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat vol donar a conèixer la biblioteca com a punt d’informació que posi a l’abast de tothom eines a l’hora de comprar i cuinar productes de proximitat i de temporada i realitzar cultiu d’horts urbans. El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’ha valorat i l’ha guardonat amb el primer premi d’innovació a la biblioteca pública en l’entrega dels Premis Teresa Rovira i Comas.

El jurat ha valorat l’adequació dels objectius del projecte, les aportacions innovadores, la qualitat tècnica, la implicació dels diversos agents, el rol de la biblioteca com a agent cultural dinamitzador de l’entorn, els recursos invertits, els resultats obtinguts i l’originalitat del contingut audiovisual presentat. Les activitats realitzades en aquest temps per la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer han comptat amb la participació de personatges reconeguts com les prestigioses cuineres Carme Ruscalleda i Ada Parellada, a més d’un ampli ventall de tallers per a petits i grans i xerrades sobre la creació d’horts urbans. Entre les activitats programades també es va poder veure el documental «El plat o la vida», amb l’assistència de la seva autora, la cuinera Nani Moré.

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat rebrà un paquet d’activitats de dinamització a mida per a la biblioteca valorat en 1.000 euros, així com un trofeu que acredita el reconeixement aconseguit.

Uns premis que reconeixen la innovació

Diploma que acredita el premi // Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Diploma que acredita el premi // Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Els Premis Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques del Departament de Cultura, que enguany celebren la seva segona edició, tenen com a objectiu contribuir al reconeixement dels equipaments que hagin dut a terme projectes innovadors i hagin creat o reforçat la seva imbricació en el territori a través de la creació d’una xarxa social amb implicació d’agents diversos. El segon premi ha recaigut en la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori pel seu projecte “I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme”.

El jurat del Premi ha estat presidit per la cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, Carme Fenoll, i integrat per la professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació  de la Universitat de Barcelona, Maite Comalat Navarra; el director de màrqueting i comunicació del Mercat de les Flors, Pepe Zapata; el president del Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya, Daniel Gil; el president del Gremi Llibreters, Antoni Daura, i la regidora de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de Granollers, Alba Barnusell, com a representant del món local.

Recomanacions personalitzades