18.198 santboians voten en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya

Més de 18.000 persones han anat a les urnes de Sant Boi en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya. La participació s’ha quedat en un 26% tenint en compte les dades orientatives del padró. El sí-sí és la resposta majoritària però amb un dels percentatges més baixos de Catalunya.

Un moment del procés participatiu a l'Institut Camps Blancs de Sant Boi. // Maria Roda

Un moment del procés participatiu a l’Institut Camps Blancs de Sant Boi // Maria Roda

Un total de 18.198 santboians han passat per les urnes per votar en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya aquest diumenge 9 de novembre segons les dades facilitades a per la Generalitat de Catalunya un cop finalitzat el recompte definitiu dels vots reecollits. Tenint en compte que la població major de 16 anys a Sant Boi de Llobregat registrada en el padró és de 69.995 persones, la participació d’avui se situa en el 26%. Al no haver-hi cens, no es tracta d’una dada oficial, però sí indicativa.

A les 8 del vespre s’han tancat les votacions als cinc punts on es podia participar: els instituts públics Rafael Casanovas, Joaquim Rubió i Ors, Marianao, Camps Blancs i Ítaca. La participació més alta l’ha registrat l’Institut Joaquim Rubió i Ors on durant una part de la jornada s’han pogut veure llargues cues a la porta. A l’institut del barri més poblat de la ciutat, Marianao, s’han comptabilitzat 4.064 vots, mentre que a l’Ítaca han votat 3.402 santboians. Els dos instituts amb menys participació han estat el Rafael Casanovas amb 3.165 vots i l’Institut Camps Blancs amb 2.914 vots.

Sí-Sí per sota de la mitjana

El recompte definitiu a Sant Boi amb 18.198 vots deixa un 67,67% de paperetes que responen amb un doble ‘sí-sí’ (12.315 persones). És un percentatge que es troba considerablement per sota de la mitjana de la resta de Catalunya i dóna un destacat paper de participació al ‘sí-no’, que representa un 17,45% (3.176 vots) i un 9,12% que contesten ‘no’ (1.659 santboians). 86 persones van votar en blanc, un 0,47%, mentre que un gens menyspreable 4,23% s’ha classificat com a altres. Són 769 vots que vindrien a ser l’equival·lent als vots nuls en uns comicis tradicionals. Dels 18.198 vots definitius, gairebé la meitat s’han recollit durant les primeres quatre hores del matí, quan han passat per les urnes 8.161 santboians, el que suposava al voltant d’un 10% de participació. El segon avançament de dades, donat a conèixer a les sis de la tarda ha estat de 14.921 participants, sent durant tota la jornada el municipi de la comarca del Baix Llobregat amb més vots en dades absolutes però un dels que menys en percentatge.

Dades 9N al Baix Llobregat // Roger Castillo (http://rogercastillobosch.blogspot.com/2014/11/9n2014.html)

Dades 9N al Baix Llobregat // Roger Castillo (http://rogercastillobosch.blogspot.com/2014/11/9n2014.html)

Recomanacions personalitzades