El 9 de novembre deixa llargues cues al matí però una baixa participació a Sant Boi

A primera hora del matí s’han format llargues cues als cinc instituts habilitats a Sant Boi per votar al procés participatiu del 9 de novembre. 8.161 santboians han passat fins a la una del migdia pels instituts de la ciutat, el que suposa al voltant d’un 10% de participació.

Un matrimoni de santboians votant vestits amb les tradicionals indumentaries catalanes. // Maria Roda

Un matrimoni de santboians votant amb vestits tradicionals catalans // Maria Roda

El matí ha començat amb llargues cues a les portes dels cinc punts de votació de la ciutat -els instituts Ítaca, Rafael Casanovas, Camps Blancs, Marianao i Joaquim Rubió I Ors-, especialment en aquests dos últims. Minuts abans de que obrissin les portes els voluntaris, centenars de santboians ja esperaven amb ganes el moment de votar.

Entre els votants s’ha vist gent de totes les edats, destacant la gent gran i els adolescents que posaven una papereta en una urna per primera vegada. A la una del migdia, la xifra oficial de participació era de 8.161 santboians. Això indica, sense ser un percentatge oficial ja que només poden votar els majors de 16 anys amb domicili a la ciutat, que a mig dia ha votat un 11% de la població santboiana.

La pluja, que ha començat a mig matí, no ha aturat un ritme constant de participació amb cues a les portes dels instituts. L’alegria i l’emoció del moment s’han fet notar especialment en els primers instants de la jornada. «Quan han entrat els dos primers de la cua amb el vot a la mà, tots els voluntaris ens hem posat en peu i hem aplaudit» relata Lourdes Escardívol, membre de l’ANC de Sant Boi i voluntària a una de les meses.

«No s’ha registrat cap tipus d’incident ni problema durant la jornada» explica a dSantBoi un voluntari que s’identifica com a votant del PSC. A molts participants a la votació els hi sorprenia com els mossos d’esquadra -una parella al voltant de cada institut- es mantenien allunyats de l’interior del centre. «La policia s’està mantenint al marge però ens agrada que estiguin aquí perquè demostra que el que fem avui és només exercir el dret a votar i ho fem de la manera més normal», valorava un altre dels voluntaris.

Recomanacions personalitzades