Sant Boi es solidaritza amb Gaza a través de la campanya ‘Catalunya amb Gaza’

Fins al 30 de setembre s’ha organitzat una recollida de medicaments i material sanitari que s’enviarà a Gaza. Les donacions es poden fer a qualsevol dels 8 casals de barri de Sant Boi: Cal Ninyo, Can Massallera, Marianao, Camps Blancs, L’Olivera, La Gralla, Ciutat Cooperativa i Casablanca.

Cartell de la campanya 'Catalunya amb Gaza' // Voluntaris Humanitaris

Cartell de la campanya ‘Catalunya amb Gaza’ // Comitè de Voluntaris Humanitaris

Davant la situació d’emergència que viuen els habitants de Gaza després de l’últim conflicte  amb Israel, diverses persones i col·lectius han creat el Comitè de Voluntaris Humanitaris i han llançat la campanya ‘Catalunya amb Gaza’. Aquesta campanya té la finalitat de recollir medicaments i material sanitari per tal d’ajudar a la població civil de Gaza i serà enviat el proper mes d’octubre a través de l’ONG catalana Conductors Solidaris.

El llistat de material que recullen és llarg i inclou analgèsics, antiflamatoris, antibiòtics de tot tipus (oral, injectable), medicaments per la diabetis, pomada per cremades, gases, material ortopèdic (crosses, cadires de rodes, bastons),mantes, tendes de campanya, material higiènic (sabó, bolquers per nens), entre d’altres materials.

Les donacions es poden fer fins al 30 de setembre als casals de barri de la ciutat: Cal Ninyo, Can Massallera, Marianao, Camps Blancs, La Gralla, Ciutat Cooperativa i Casablanca.

Tot i l’alto al foc signat per Israel, que posava fi a 50 dies de la coneguda com a ‘Operació Marge Protector’, la població palestina continua assetjada i amb greus deficiències sanitàries. Ja fa 8 anys que els residents a la franja de Gaza viu completament bloquejada per aigua, mar i terra en el que es considera el bloqueig més llarg de l’historia. Segons dades del Banc Mundial, més del 60% de la població viu per sota el llindar de la pobresa i el 18% dels nens pateixen malnutrició crònica. El 80% d’aquests depèn de l’ajuda humanitària.

Recomanacions personalitzades