Es busquen activistes contra l’estigma de la discriminació en salut mental

Obertament, l’aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, i l’Ajuntament posen en marxa una campanya per crear un equip local d’activistes amb problemes de salut mental que lluitin contra l’estigma i la discriminació que pateixen.

Cartell de la campanya per buscar activistes // Obertament

Cartell de la campanya per buscar activistes // Obertament

Sant Boi és ciutat referent quan es parla de salut mental. Amb la intenció de continuar treballant en aquesta línia, aquest projecte dona veu als protagonistes d’aquestes malalties. Ells mateixos lideraran un grup d’activistes amb l’objectiu de lluitar activament pels seus propis drets. Els activistes seran els encarregats de transmetre la seva experiència als mitjans de comunicació, de sensibilitzar a col·lectius específics i d’impulsar projectes comunitaris dins la comarca del Baix Llobregat.

Les formacions per integrar-se en l’equip local d’activistes començaran a principis d’octubre i tindran lloc en diversos equipaments socials i culturals de Sant Boi. Per tal de participar, només cal inscriure’s en un formulari.

Obertament ja compta amb equips d’activistes a Barcelona, Girona, Manresa, Lleida i Tarragona, sumant més de 100 persones amb trastorn mental implicades en la lluita contra l’estigma i la discriminació en el territori català. A aquestes s’hi sumarà ara el grup de Sant Boi.

Conveni per millorar

Aquesta és la primera acció del conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Sant Boi i Obertament per treballar per la millora de les actituds i comportaments envers les persones amb problemes de salut mental.

Amb aquest conveni es vol sensibilitzar la població de Sant Boi i promoure la seva implicació en diferents àmbits del projecte, convertint-los per tant en partícips del mateix. També es vol fomentar la implicació del teixit associatiu, dels serveis i recursos de salut mental de la ciutat, mitjans de comunicació locals i altres organismes que puguin donar suport al mateix. La intenció final és eradicar l’estigma i la discriminació que pateixen aquestes persones en àmbits com l’ocupació, l’educació o l’habitatge.

Recomanacions personalitzades