Mishima arrosega el públic català cap al Festival Altaveu

A la seva vint-i-sisena edició, públic vingut d’arreu de Catalunya descobreix el festival Altaveu de Sant Boi per primer cop. Els concerts de divendres als diferents escenaris, amb Mishima com a cap de cartell, van atraure molts amants de la música que no havien estat mai abans al festival santboià.

Mishima durant la seva actuació al Festival Altaveu // Jordi Julià

Mishima durant la seva actuació al Festival Altaveu // Jordi Julià

«Ja fa anys que vull venir al festival, n’he sentit molt a parlar, i el concert de Mishima m’ha acabat de convèncer», explicava en Josep Riva, vingut des de Tarragona únicament per descobrir allò que s’amaga darrere el cartell de l’Altaveu. Com ell, molts dels assistents als concerts de divendres reconeixien que era el seu primer cop al festival santboià degut a la gran atracció del programa durant la primera nit del festival: el pop de Mishima.

Altres persones preguntades per dSantBoi ni tan sols havien sentit a parlar del festival. És el cas de la Mònica Valls, que es va deixar caure pels jardins de l’Ateneu només per ser al concert del conjunt liderat per David Carabén. «Hem vingut des de Sabadell per veure Mishima, del festival no n’havia sentit mai a parlar». Un cop viscuda l’experiència, assegurava: «Segurament l’any vinent hi tornarem».

Els jardins de l’Ateneu era un dels escenaris en el que es van destinar un gruix important dels concerts, com és habitual. Poc més de dues-centes persones ocupaven el recinte. L’ambient dels concerts era festiu, però alhora pausat i tranquil, allunyat de les aglomeracions i buscant el plaer de la bona música en directe. El públic animava les tonades, fugint de les excentricitats adolescents i preparat per descobrir nous autors del panorama nacional i internacional

L’atracció d’enguany, però, no ha fet trontollar la coherència que, des de fa vint-i-sis anys, els organitzadors han donat al festival. Iris Lumillo, santboiana, comentava que des de fa temps freqüenta cada any el festival «per la tipologia d’artistes que venen» i enguany no ha estat diferent. També ho confirmava en Raül Sanz, un veí de Sant Joan Despí que no es perd ni una edició de l’Altaveu. Segons el del Baix Llobregat, «s’hi fa bona música, i vénen grups interessants». Sanz afegia «m’agrada venir per sorprendre’m i conèixer nous músics del panorama nacional i internacional».

La banda encapçalada per David Carabén ha estat el cap de cartell de l'Altaveu // Jordi Julià

La banda encapçalada per David Carabén ha estat el cap de cartell de l’Altaveu // Jordi Julià

El preu, un altre gran revulsiu

El cost de l’entrada al festival ha estat, per molts, un imant per acostar-se als escenaris de l’Altaveu. En total, una entrada podia costejar-se entre els sis i els deu euros. En Jordi Bardamó, santboià i amant del festival, reconeixia que el competitiu preu de les entrades ha estat un revulsiu més. «Trobo molt positiu l’abaratiment dels preus, altres anys rondava els 20 euros». I és que, el festival Altaveu gaudeix d’un bon estat de salut, ampliant els horitzons de públic sense perdre el rumb de la seva essència.

Recomanacions personalitzades