L’institut Camps Blancs participarà en un projecte d’idees innovadores amb empreses del Baix Llobregat

Innolab Baix Llobregat és la primera edició d’un projecte d’Innobaix que pretén promoure el talent creatiu dels alumnes implicant sota un objectiu comú a instituts, empreses i ajuntaments de la comarca. Entre els participants al repte hi ha l’institut Camps Blancs de Sant Boi.

Representants d'ajuntaments, instituts i empreses implicades van definir al Citilab els reptes que hauran d'afrontar els alumnes // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Representants d’ajuntaments, instituts i empreses implicades van definir al Citilab els reptes que hauran d’afrontar els alumnes // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Instituts, empreses i ajuntaments del Baix Llobregat treballaran junts durant els propers mesos amb l’objectiu de promoure el talent creatiu i la innovació entre l’alumnat de la comarca en el marc del programa Innolab, ideat i desenvolupat per la comunitat d’innovació del Baix Lobregat Innobaix. D’aquesta manera es volen treure a la llum les capacitats creatives, innovadores i emprenedores dels alumnes de diversos instituts, entre els que es troba l’IES Camps Blancs de Sant Boi.

Amb tot plegat, es busca crear diàleg entre els diferents agents del territori, l’administració, el món educatiu i les empreses, «per fer del Baix Llobregat un territori més innovador i que guanyi en competitivitat», segons expliquen els organitzadors. A més, es pretén identificar oportunitats de negoci a l’entorn de les ciutats i «apropar empreses i instituts amb la finalitat de facilitar l’intercanvi de necessitats i recursos».

D’un repte a un projecte

Professors, tècnics dels ajuntaments implicats i empresaris han definit uns reptes que els alumnes participants hauran de resoldre durant el curs 2014-2015 que començarà en les properes setmanes. Una vegada explicats els reptes als alumnes, aquests hauran de generar idees a través de la comunitat d’innovació Innobaix. Els tutors i un equip de consultors dinamitzaran el projecte i les empreses que s’han implicat en el programa valoraran i ajudaran a millorar les idees aportades.

Els millors projectes de cada centre participaran en el que s’anomenarà Innolab start up Event, una trobada que es celebrarà durant dos dies al novembre amb un seguit d’activitats i la presència d’experts que els ajudaran a perfeccionar i desenvolupar les millors idees. En aquest esdeveniment els alumnes podran treballar sobre el model de negoci del seu projecte, dissenyar el producte o servei i finalment realitzar un pla d’empresa i una presentació a les empreses i membres del jurat.

A més de l’institut Camps Blancs de Sant Boi, en aquesta primera edició d’Innolab participen l’Illa dels Banyols i el Ribera Baix del Prat de Llobregat, l’institut Calamot de Gavà, el Sales de Viladecans, l’Esteve Tarrades de Cornellà i el Sant Just del propi Sant Just Desvern. Pel que fa a les empreses participants hi ha Bayer, Hesperia Hoteles, J. Juan, Ernesto Ventós, l’hospital Sant Joan de Déu i l’associació Gavà Futur.

Recomanacions personalitzades