Can Julià es promociona com a destinació d’excursions per a escoles

El centre d’interpretació del riu Llobregat recentment inaugurat a Sant Boi es promociona com un dels nous atractius del programa d’activitats educatives del Baix Llobregat, una eina de referència a les escoles per escollir les excursions que porten als alumnes fora de les aules en horari lectiu.

Els docents assistents a la presentació del programa d'activitats educatives al Baix Llobregat van conèixer de primera mà la masia de Can Julià // Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Els docents assistents a la presentació del programa d’activitats educatives al Baix Llobregat van conèixer de primera mà la masia de Can Julià // Consorci de Turisme del Baix Llobregat

La masia de Can Julià, amb el seu centre d’interpretació del riu Llobregat, ofereix activitats de sensibilització al voltant de l’aigua, el riu i tot l’ecosistema que l’envolta a alumnes tant de primària com de secundària. L’espai recentment inaugurat ja s’ha incorporat al llistat d’equipaments d’interès educatiu per ser incorporat al cercle de possibles excursions que poden organitzar els centres educatius.

Les visites guiades de la masia i l’entorn del riu per a escoles s’organitzen els dilluns i van a càrrec de personal educador del Museu Agbar de les Aigües de Cornellà. Els diumenges, de 10 a 14 hores està obert per a tota la ciutadania.

L’itinerari de la visita es distribueix en tres àmbits, representatius de les principals característiques del riu: Flueix (el riu és moviment), Transforma (el riu modifica l’entorn) i Acull (el riu crea i acull vida). La visita es planteja amb continguts tradicionals com plafons però també amb altres més moderns com audiovisuals i elements interactius mecànics i digitals.

Turisme escolar a Sant Boi

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat va organitzar al juliol una jornada amb 40 professors als quals els van donar a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, l’eina adreçada a personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província, amb la que poden triar els espais on realitzar excursions amb els alumnes adequant-se al temari treballat a les aules. Els assistents a la sessió van participar en un programa molt intens que, a més de Can Julià, els va portar a veure els museus de Martorell i el Pont del Diable, l’espai agroambiental de la Fundació SIGEA a Viladecans i Can Negre i la Torre de la Creu a Sant Joan Despí.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat considera al sector educatiu com «un dels públics prioritaris per a molts recursos turístics de la comarca».  El Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat conté informació de tota l’oferta educativa que hi ha a la comarca del Baix Llobregat. De Sant Boi, a més de la recentment incorporada masia de Can Julià, promou les excursions a les termes romanes, la torre Benviure, el museu Can Barraquer i Can Pitarch.

Recomanacions personalitzades