Pastisseria Quixal, 111 anys elaborant coques de Sant Joan

Publireportatge

El gremi de forners es prepara per una data important: la revetlla de Sant Joan. La pastisseria Quixal de Sant Boi de Llobregat n’és un bon exemple de treball i esforç per aconseguir les millors coques. La seva experiència i les matèries primeres utilitzades són garantia de qualitat.

Quixal coques 2

Quixal utilitza matèries primeres de màxima qualitat // David Guerrero

Si el forn de la Pastisseria Quixal no para de treballar durant tot l’any, en aquests dies previs a la revetlla de Sant Joan, gairebé no dorm. I és l’esforç una de les claus que marquen aquest negoci centenari a Sant Boi de Llobregat.

El forn i la pastisseria Quixal ofereix una gran varietat de coques, sempre elaborades artesanalment: coques de brioix de crema i fruita o pinyons juntament amb les coques de full de cabell d’àngel i també de llardons.

Quixal coques 1

Coques de brioix de fruita són el producte estrella de la revetlla de Sant Joan // David Guerrero

Els germans Quixal són els responsables d’aquest negoci que van engegar els seus besavis. Precisament en Miquel Quixal remarca que un dels punts forts d’aquest producte típic és “l’èxperiència dels besavis”. Clarament l’experiència és un grau però “l’aposta per matèries primeres de qualitat” és primordial per al resultat final, remarca Quixal. Els pinyols en són un exemple: a les coques de la pastisseria Quixal es nota que els seus pinyols són d’alt nivell així com també ho és la crema i els llardons.

Tot i que la revetlla arribi en un pont festiu, des de la Quixal esperen que les vendes de coques siguin «un èxit». A cinc dies vista hi ha gent que ja té a casa les seves coques d’aquesta pastisseria i també, per suposat, encara es pot fer l’encàrrec per recollir-les quan es desitgi abans de la revetlla.

Des del 1903, la família Quixal s’ha fet el seu lloc entre el gremi de pastissers de la ciutat i actualment compten amb tres locals al centre de Sant Boi. Es poden trobar al carrer Francesc Macià, 91, al carrer Nord, 28-30, i al carrer General O’Donell, 9, de Sant Boi de Llobregat. Després de 111 anys elaborant coques de Sant Joan, el Forn i la Pastisseria Quixal s’han guanyat la confiança dels santboians i santboianes.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Recomanacions personalitzades