Neix la plataforma unitària dels moviments socials «Sant Boi en lluita»

En un acte on es van reunir representants de moviments socials, entitats, partits polítics i ciutadans a títol individual, es va aprovar el manifest de la plataforma i es van començar a discutir les properes accions.

Primera trobada per crear la plataforma unitària a Sant Boi. // Maria Roda

Imatge d’una de les trobades per crear la plataforma unitària de moviments socials a Sant Boi. // Javi Rodas

Fa mesos que els moviments socials més actius a Sant Boi intentaven crear un plataforma unitària que els aplegués a tots per sumar esforços i objectius. L’assemblea d’aturats de la ciutat, creada ara fa un any, ha estat una de les entitats impulsores de la idea de fer quelcom plegats. Javi Rodas, un dels seus membres, explica que van agafar «un llistat de les 400 entitats que hi ha a la ciutat i vam enviar un correu electrònic a totes per convocar-les a una primera assemblea». En aquesta primera reunió celebrada a Can Massallera el passat mes de gener van assistir més de 90 persones, entre les quals hi van anar representants d’altres moviments socials com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la comunitat educativa de Sant Boi, així com partits polítics i ciutadans a títol individual.

Poques setmanes després d’aquell primer contacte entre ciutadans de Sant Boi que s’han mobilitzat en els darrers anys per defensar l’educació, la sanitat, l’habitatge o per demanar un treball digne, va tenir lloc la Marxa d’Aturats del Baix Llobregat, una primera iniciativa unitària que va aplegar a centenars de persones de molts municipis de la comarca. «La valoració d’aquests 6 dies caminant junts reclamant una mateixa cosa va ser tan positiva que ens va engrescar a seguir plantejant a Sant Boi la idea de crear aquest espai unitari», comenta Rodas, santboià implicat des de l’inici en la creació de la plataforma unitària.

Cartell de l'assemblea de la plataforma unitària 'Sant Boi en lluita'. // Assemblea Aturats de Sant Boi

Cartell de l’assemblea de la plataforma unitària ‘Sant Boi en lluita’.// Assemblea Aturats de Sant Boi

L’objectiu final amb el que neix aquest projecte és el de sumar forces. La plataforma fa d’enllaç entre totes les lluites obertes a la ciutat i intenta buscar sinergies i objectius comuns. «Volem aconseguir que la lluita de la PAH la senti seva també una persona que està a l’AMPA de la seva escola defensant l’educació pública», comenten algunes de les persones que ja han participat en diverses d’aquestes assemblees unitàries.

Després de setmanes parlant amb altres iniciatives semblants que ja estan funcionant a altres municipis de la comarca com a Sant Vicenç dels Horts, membres de l’assemblea d’aturats de la ciutat, van decidir donar el pas definitiu i convocar la reunió de la que havia de néixer de manera oficial la plataforma unitària. Més de 50 persones van aparèixer en aquella reunió per votar el manifest i començar a debatre les properes accions.

«Aquesta ha estat la última trobada fins al moment però això ja no s’atura. Volem fer en el propers mesos diverses accions perquè la ciutadania activa i compromesa de Sant Boi ens conegui i participi», sentencia Rodas, convençut del futur que tindrà la suma d’esforços a la ciutat.

Recomanacions personalitzades