Sant Boi elabora un pla per fomentar el consum del comerç de proximitat

El pla s’engloba dins l’Agenda Urbana del Comerç per al 2030. El projecte compta amb 18 accions i posa el focus en reforçar els eixos comercials de la ciutat i potenciar els productes de proximitat.

La regidora, Eli Latorre, a la presentació del pla de comerç // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi ha presentat l’Agenda Urbana del Comerç 2030, el primer full de ruta sectorial derivat del Pla d’acció de l’Agenda Local de Sant Boi 2030. Aquest pla, presentat la setmana passada al Palau de Marianao, té com a objectiu transformar el comerç local i afrontar els seus reptes futurs. El document elaborat pel consistori inclou 18 accions per dinamitzar el sector, reforçar la seva competitivitat i fomentar la col·laboració entre diversos agents.

La tinenta d’Alcaldia de l’Àrea de Ciutat Emergent, Eli Latorre, va inaugurar l’acte que va anar a càrrec de Maria Segarra, CEO d’Intueri Consulting, la consultora especialitzada que ha assessorat l’elaboració del pla. Durant la presentació, es van exposar els resultats d’un estudi d’hàbits de compra i un estudi específic sobre la compra digital, elaborats per l’Ajuntament i l’associació Sant Boi Comerç, respectivament.

Reforç de l’eix comercial i potenciar el producte de proximitat

Un dels punts clau de l’Agenda Urbana del Comerç és el reforç de l’eix comercial Francesc Macià-Lluís Pasqual Roca. Aquest objectiu inclou l’ampliació del recorregut cap a altres barris, la uniformitat en la senyalització, la millora de la qualitat urbana i la generació d’activitats a través de nous equipaments públics. Tot plegat s’alinea amb el projecte ‘Ciutat dels 15 minuts’, que vol garantir que tots els serveis i equipaments de proximitat siguin accessibles a peu o en bicicleta en menys de quinze minuts.

El pla també posa èmfasi en la promoció del producte de proximitat, aprofitant la presència del Parc Agrari del Baix Llobregat per fomentar una alimentació saludable. Altres objectius destacats inclouen el foment de l’emprenedoria i la dinamització dels espais comercials en desús.

La primera agenda urbana sectorial

L’Agenda Urbana del Comerç és només la pionera de diverses agendes sectorials que l’Ajuntament de Sant Boi planeja desenvolupar, incloent-hi les àrees dels polígons d’activitat econòmica, seguretat, escoles, esports i cultura. Aquestes agendes sectorials s’alinearan amb la planificació estratègica global del Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi.

La creació d’aquest pla ha implicat una anàlisi detallada de l’oferta comercial del municipi, els nivells de consum i els hàbits de compra, així com entrevistes amb comerciants locals per identificar els principals reptes del sector.

Recomanacions personalitzades