Sant Boi commemora el 25N amb la condemna a la hipersexualització

Per introduir a la ciutadania a la reflexió sobre aquest tipus de violència masclista, l’Ajuntament ha organitzat la jornada ‘Dictadura de la imatge, violència estètica i hipersexualització’ el pròxim 29 de novembre a Cal Ninyo. A més, durant aquests dies, també s’han organitzat altres activitats al voltant del 25N.

Concentració del 25N davant l’Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi de Llobregat es planta un any més contra la violència masclista per aquest 25 de novembre. Enguany, el municipi posa el focus en la hipersexualització, un tipus de violència masclista molt present a la nostra societat que redueix el valor de les dones únicament al seu atractiu físic i sexual. Al voltant del Dia Internacional de l’Erradicació de la Violència en vers les Dones i d’aquesta temàtica, l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats per a conscienciar a la ciutadania davant la xacra de la violència masclista.

El pròxim 29 de novembre tindrà lloc a Cal Ninyo una jornada dirigida a professionals, entitats i institucions que treballen al voltant de les violències anomenada ‘Dictadura de la imatge, violència estètica i hipersexualització’. La jornada té com a objectiu sensibilitzar a les persones sobre aquest tema i conscienciar sobre les conseqüències que pot tenir la hipersexualització en la salut psicològica i física de les dones. En aquest sentit, es posa el focus especialment en la hipersexualització de les nenes. A més, la jornada comptarà amb la conferència ‘Habitar els cossos, combatre de la pressió estètica!, a càrrec de la psicòloga, educadora social i formadora Anna Jeremies.

Altres activitats al voltant del 25N

A més de la jornada sobre hipersexualització, el consistori ha organitzat altres activitats com una concentració a la plaça de l’Ajuntament on s’inclou la lectura del manifest o la realització de l’obra de teatre ‘Girls like that, Noies d’aquestes’ a Cal Ninyo, amb un posterior col·loqui on es tractaran temes com la discriminació de gènere, l’assetjament escolar i el mal ús de xarxes socials entre adolescents.

Per altra banda, el municipi també s’hi adhereix a les concentracions que es desenvolupen a altres ciutats del territori com a la manifestació de dissabte 25 a Barcelona, on hi haurà servei gratuït d’autocar per a totes les persones que hi vulguin anar. També, un any més, Sant Boi se suma a la X Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista que es realitzarà diumenge 26 a Sant Feliu de Llobregat.

Recomanacions personalitzades