La 21a edició del Fòrum Econòmic de Sant Boi aposta per la innovació i la construcció d’aliances

El teixit empresarial de la ciutat aposta per impulsar el talent jove a través d’una educació enfocada a les noves necessitats dels sectors i la societat. A més, aposten per la construcció d’aliances entre les empreses i la col·laboració publicoprivada per impulsar l’economia i atraure el talent local.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, presentant la 21a edició del Fòrum Econòmic de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El Fòrum Econòmic de Sant Boi torna a celebrar-se un any més per continuar sent el punt de trobada del teixit empresarial de la ciutat. Aquesta 21a edició del fòrum impulsat per l’Ajuntament ha reivindicat la necessitat d’apostar per la innovació i per atraure talent per tal que les empreses del municipi siguin competitives en la situació del món actual. En aquest sentit, Sant Boi torna a posar el focus en l’aposta per la col·laboració publico privada i per les aliances entre els diferents agents econòmics.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha estat l’encarregada d’obrir un any més l’acte on ha apel·lat a donar resposta «als nous reptes» i ha apostat per canviar la manera de fer les coses «respecte als reptes als quals ens hem enfrontat sempre». En aquest sentit, Moret, ha recordat que a Sant Boi «hem estat capaços de generar un ecosistema local d’innovació que incorpora la mirada pública i mirades privades» i ha insistit en la necessitat de «construir aliances» per tal de «captar i retenir talent per incorporar la innovació en la globalitat dels nostres projectes».

La trobada del teixit empresarial de Sant Boi, que ha tingut lloc aquest 19 d’octubre a l’auditori del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, ha comptat amb els testimonis i ponències de Xavier Ferràs, professor de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’Esade; Lorena Molina, directora general del Campus Docent Sant Joan de Déu; i Carlos Sotelo, CEO de l’empresa Silence. La sessió ha estat conduïda per la periodista catalana Xantal Llavina.

Potenciar el talent de les persones i potenciar la col·laboració publico privada

Durant la sessió els diferents ponents han afirmat la idea que el món actual no té res a veure amb la situació del món d’uns anys enrere. De fet, han apuntat que en el nou context global seran determinants alguns factors com la intel·ligència artificial o les dades i que la revolució tecnològica ha arribat per quedar-se. En aquest sentit, apunten al fet que «no podem continuar formant de la mateixa manera els professionals del futur», ha explicat Lorena Molina. A més, ha afegit que cal formar l’alumnat en capacitats vivencials, amb metodologies més participatives i espais d’aprenentatge flexibles que potenciïn així «els espais de treball multidisciplinari». En la mateixa línia, Xavier Ferràs, ha apuntat que el talent de les persones «és el gran recurs del futur» i ha concretat que cal crear «territoris econòmics atractius» per tal d’atraure i aglutinar el talent local.

Per altra banda, Carlos Sotelo, ha apuntat al fet que els nous projectes han de «posar solucions als problemes de la societat» però ha al·ludit que la dificultat de «trobar inversors a Europa que apostin per la innovació» dificulta que tots els projectes i les idees innovadores que es proposen «es puguin arribar a desenvolupar». En aquest sentit, ha apuntat que cada cop «hi ha més aversió al risc» i que per poder tirar endavant molts d’aquests projectes «cal una col·laboració entre els sectors públics i privats» per poder donar una empenta a tots els projectes innovadors «que puguin aspirar a canviar el món».

Continuar l’aposta pels ecosistemes d’innovació

Una de les principals apostes de la ciutat de Sant Boi en els darrers anys ha estat generar ecosistemes locals d’innovació i captació de talent a través de les diferents col·laboracions entre l’Ajuntament i les empreses del municipi. A més, les aliances creades entre els diferents sectors, també han impulsat la captació d’aquest talent, especialment en els sectors estratègics de l’economia de la ciutat, com pot ser el sector de la logística.

En aquest sentit, aquesta 21a edició del Fòrum Econòmic ha volgut valorar tots aquests projectes d’innovació i s’ha remarcat la necessitat de continuar creant un teixit empresarial fort per tal de continuar impulsant l’economia i l’ocupació del municipi.

Recomanacions personalitzades