El cartró pren protagonisme al Laboratori d’Art Comunitari (LAC) de Sant Boi

Diferents col·lectius de la ciutat han participat durant mesos en un procés creatiu que té com a objectiu trencar estigmes i afavorir la inclusió social. La obra ja es pot visitar a Can Castells Centre d’Art (CCCA) fins al 28 d’octubre.

Aquest projecte municipal trenca estigmes i promou la inclusió social mitjançant la creació artística // Ajuntament de Sant Boi

El cartró es converteix en el nucli de la nova exposició del Laboratori d’Art Comunitari (LAC), anomenada ‘cARTró’. Diferents col·lectius de la ciutat han participat durant mesos en un procés creatiu que té com a objectiu trencar estigmes i afavorir la inclusió social. La obra ja es pot visitar a Can Castells Centre d’Art (CCCA) fins al 28 d’octubre.

El LAC és un dels projectes d’art comunitari amb més trajectòria a la ciutat i el cartró es tracta segurament d’un dels materials més comuns i utilitzats al món. Per la seva part, els diferents grups han treballat el cartró de manera creativa, incorporant-hi diferents mirades.

De fet, una de les fortaleses d’aquesta edició del LAC ha estat la capacitat de generar dinàmiques compartides entre els diferents grups participants. Per exemple, persones grans residents a la Llar de Sant Josep han compartit temps i experiències de creació amb infants del Centre Obert Don Bosco, i el grup de dones del col·lectiu Suma, amb dones del centre penitenciari Wad Ras.

Els i les artistes

El projecte i les instal.lacions del LAC’23 han estat possibles gràcies a la col.laboració de diferents entitats i col·lectius : les Germanes Hospitalàries Benito Menni (Persones amb Discapacitat Funcional i Racó de l’Art de l’Hospital de Dia), el Centre Penitenciari Wad Ras, la Llar d’Avis Sant Josep, l’Ocioteka de la Fundació Cassià Just, el Centre Obert Don Bosco i el Col·lectiu SUMA de la Fundació Marianao.

Les artistes facilitadores dels diferents projectes han estat les santboianes Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins, La Gàl.lia, Andrea Martínez, Fou i Laura del Valle. També hi ha col·laborat l’artista local Fayna Nienes, de l’Ateneu de Fabricació de Gràcia.

Recomanacions personalitzades