El mercat Torre de la Vila incorpora més sostenibilitat i reorganitza les parades

Les obres han estat actives des de finals de febrer fins a aquest setembre. L’objectiu ha estat «dinamitzar l’activitat comercial en aquest equipament municipal de proximitat», segons l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

La remodelació ha incidit en la transició energètica // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

A un any de fer els seus vint, el mercat Torre de la Vila, al barri de Casablanca de Sant Boi de Llobregat, ha experimentat una remodelació en molts aspectes. Les obres han estat actives des de finals de febrer fins a aquest setembre i els canvis són evidents: s’han reorganitzat les parades i s’ha fet un edifici més sostenible.

Segons ha afirmat l’Ajuntament de Sant Boi, l’objectiu ha estat «dinamitzar l’activitat comercial en aquest equipament municipal de proximitat». Així, s’ha fet una nova retolació a les parades i s’han reordenat els punts de venda. Les «parades tancades» induïen un «ambient trist», segons han afirmat a Sant Boi Diari alguns veïns de la zona que sortien del mercat. Per contra, recentment s’ha obert una pastisseria i s’espera que hi hagi més nous venedors amb la reforma.

Així i tot, però, els compradors també parlen del «valor i la qualitat dels productes de proximitat»: «El preu és més car, però el tracte dels venedors, sobretot de la peixateria i la fruiteria, i el gust dels aliments el compensa», comenta la Marcelina. Antonio té bones paraules per una cafeteria del mercat i diu que la reforma «fa millorar» l’espai.

Més eficiència energètica

Quant a les mesures per millorar l’eficiència energètica, s’han posat llums LED i s’han instal·lat sistemes domòtics per controlar a distància la climatització, l’enllumenat, el consum d’electricitat la qualitat de l’aire. També s’han millorat les connexions digitals a l’interior de l’edifici.

Les plaques solars a la coberta són un dels elements més visuals. Aquestes plaques generaran gran part de l’energia que necessita l’edifici. Aquestes accions permetran al mercat Torre de la Vila, segons l’Ajuntament de Sant Boi, «reduir a la meitat el seu consum energètic, fer servir energia renovable i ser molt més sostenible i respectuós amb el medi ambient«.

Recomanacions personalitzades