L’enderrocament de les icòniques columnes blanques marca el fi de la paralització de les obres de la variant

Les columnes posades al costat de la via cap a Castelldefels es van enderrocar el 17 d’agost i el passat dimarts es va fer el mateix amb les que hi són a la via direcció Cornellà de Llobregat. El motiu de què vagin al terra és que el nou traçat de la carretera planteja una altura diferent de la carretera.

L’enderrocament de les primeres columnes de la variant // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Les històriques columnes blanques a mig fer, situades als costats de la C-245, desapareixen i es porten amb elles la paralització de les obres de quasi una dècada. El passat dijous, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va informar que s’havien enderrocat les corresponents a la via direcció Castelldefels. Dimarts passat va ser el torn de les que estaven a la banda de la via direcció Cornellà de Llobregat.

Aquesta mesura no ha estat la primera d’unes obres que prometen la solució dels problemes diaris de col·lapses de tràfic, però sí les més visuals. El motiu de què vagin al terra és que el nou traçat de la carretera planteja una altura diferent de la carretera, molt més integrada, i es converteixen en innecessàries. Addicionalment, l’impacte visual de la infraestructura en l’entorn, en conseqüència, també serà menor en l’última versió del projecte.

Les xarxes socials s’han incendiat amb desenes de comentaris cap a les Administracions responsables per considerar que, avui dia, tirar-les és «malmetre els diners que ja s’havien invertit». Fonts de l’Ajuntament de Sant Boi ha explicat a Sant Boi Diari que «sí que s’estan reaprofitant infraestructures importants, encara que aquesta ja no serveixi» i recorda que tot es fa «perquè l’afectació a la circulació sigui la menor possible». «És una obra per terminar el que ja estava començat», sentencien.

Les obres de la C-245

Els primers treballs van començar a la segona quinzena de juliol i les primeres afectacions van ser talls puntuals a l’accés de Sant Boi des de l’A-2 donat que la C-245 va quedar tallada completament durant hores de menys circulació.

S’estima que les obres finalitzaran en dos anys amb la posada en marxa de la nova B-25, una autovia de 2,26 kilòmetres que connectarà l’autopista C-32 amb l’autovia A-2. Fins ara, la circulació entre aquestes dues vies es fa per la rotonda de la Parellada (C-245), el que suposa l’entrada de molts vehicles al terme municipal i una congestió diària que afecta molts conductors. Quan la nova via estigui construïda, la C-245 quedarà només pels trajectes locals.

Recomanacions personalitzades