Lluïsa Moret és escollida presidenta de la Diputació de Barcelona

L’alcaldessa socialista de Sant Boi ha aconseguit ser investida presidenta després de ser recolzada pels comuns, Tot per Terrassa i els dos diputats independents de Junts.

Lluïsa Moret, amb el bastó de presidenta de la Diputació de Barcelona // PSC Baix Llobregat

Lluïsa Moret ha estat investida com a presidenta de la Diputació de Barcelona aquest dijous. L’alcaldessa socialista ha aconseguit ser escollida en segona votació per majoria simple, amb 25 vots a favor del total dels 51 diputats que conformen el ple. Moret, per tant, recull el testimoni de Núria Marín -alcaldessa de L’Hospitalet i, fins ara, presidenta de la Diputació- al capdavant de l’administració supramunicipal.

Després del pacte al qual van arribar PSC i comuns els darrers dies on es va pactar el suport a la presidència de Moret i la vicepresidència de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López (comuns), a la Diputació, el possible govern socialista a la institució va agafar força. Finalment, després de més negociacions, també es va tancar un acord amb Tot per Terrassa i amb els dos diputats independents de Junts que sí formaran part del govern de l’administració. Per tant, el PSC ha aconseguit fer-se amb la presidència amb els seus 11 vots i el suport dels cinc diputats dels comuns, els dos independents de Junts i el de l’alcalde de Terrassa.

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona ha agraït la confiança dels diputats que li han donat el seu vot a favor i ha explicat que aquesta nova responsabilitat l’assumeix amb «humilitat, convicció i amb una inequívoca vocació de servei a la ciutadania».

Obrir un camí de progrés

Moret agafa les regnes d’aquest mandat a la Diputació de Barcelona definint que la seva investidura és fruit «d’una aposta de diàleg consens i les aliances, més enllà de les diferències i de les sigles polítiques» i s’ha compromès a obrir un camí cap a la formació d’un govern «ampli, plural i de progrés». A més, també ha assegurat que el nou projecte que encapçala «és transversal» i vetllarà per millorar la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania.

A més, l’alcaldessa de Sant Boi, també aposta per apropar la Diputació a la ciutadania perquè «sigui percebuda com una institució útil i eficaç en la quotidianitat del món local». Durant la seva intervenció Lluïsa Moret també ha definit els nous eixos de govern que incorporaran una triple mirada de sostenibilitat, posant el focus en la sostenibilitat social, econòmica i ambiental. «Treballarem en coherència amb els marcs de referència internacionals com les agendes urbanes, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible», ha explicat la presidenta.

La presidenta socialista també ha volgut afegir que un dels seus objectius és promoure la cohesió social i territorial i que defensarà els drets i llibertats «impulsant serveis públics de qualitat». En aquesta línia, ha matisat que el nou govern continuarà treballant pels col·lectius més vulnerables i, sobretot «per les víctimes de qualsevol mena de discriminació o violència».

Recomanacions personalitzades