El president del Consell Superior d’Esports destaca el paper social del beisbol i el softbol a Sant Boi

El secretari d’Estat Víctor Francos visita l’estadi municipal i manté una trobada amb jugadores que formen part de la selecció espanyola i representants de l’equip de govern local.

El secretari d’Estat d’Esports, Víctor Francos, escolta les explicacions del president del club // CSD

El secretari d’Estat i president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l’Estadi Municipal de Beisbol i Softbol Antonio Hervás, on ha conversat amb algunes integrants del sènior femení del CBS Sant Boi de softbol que també formen part de la selecció espanyola després de veure una part de l’entrenament dels equips locals.

Francos ha agraït a la Federació i al personal del Club “la seva dedicació” i ha posat en relleu el paper dels esportistes i les famílies a l’esport base. A més, el secretari d’Estat ha destacat el teixit esportiu de Sant Boi i ha afirmat que “l’esport és una gran eina vertebradora de la nostra societat”.

Francos ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde, José Ángel Carcelén, que ha reivindicat els orígens d’aquestes modalitats a la ciutat i la important categoria dels equips femenins avui en dia. “Aquest esport va sorgir fa mig segle als carrers d’aquest municipi, més tard va aparèixer el softbol i, amb el pas del temps, ambdues disciplines s’han convertit en una de les senyes d’identitat de l’esport santboià”. A la visita també han assistit la regidora d’esports, Antonia Barragán, el president del Club de Beisbol i Softbol, Francisco Izquierdo, i el president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Vallès.

Abans de la visita a Sant Boi, Francos va passar per Barcelona per mantenir reunions preparatòries de la Copa Amèrica de vela de l’any vinent i les candidatures a diferents competicions com la Ryder Cup de golf pel 2031. Posteriorment, va anar a Sabadell, on va visitar una pista coberta d’atletisme.

Recomanacions personalitzades