Lluïsa Moret defensa a la Unió Europea fer «més accesibles» els serveis públics digitals

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha copresidit a Brussel·les la I Assemblea Digital d’Alcaldes i Alcaldesses de la Unió Europea. Moret ha parlat de treballar a les ciutats per «incorporar a tothom».

Lluïsa Moret a l’Assemblea Digital d’Alcaldes i Alcaldesses de la Unió Europea. // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i l’alcalde d’Oulu (Finlàndia), Seppo Määtä, han copresidit a Brussel·les la I Assemblea Digital d’Alcaldes i Alcaldesses de la Unió Europea. Durant aquesta trobada s’han posat en comú bones pràctiques per abordar els reptes de la transformació digital a les ciutats.

Lluïsa Moret ha fet referència als serveis públics digitals reivindicant que han de ser cada cop «més senzills i accessibles». També ha defensat la necessitat de la col·laboració institucional «per afrontar les realitats a peu de carrer, als barris i als pobles»

Així mateix, ha recordat que durant la pandèmia «hem vist com moltes famílies no tenien connectivitat perquè tots els seus membres poguessin exercir drets fonamentals com l’accés a l’educació, el treball o la sanitat». Ha parlat de la transició digital com «un procés, un camí que s’ha de fer pas a pas per poder incorporar-hi tothom, per ser inclusius i reduir les desigualtats».

Per últim, ha destacat que cal aprofitar el procés de transformació digital de les ciutats per «crear nous perfils professionals i oportunitats laborals i econòmiques».

Sant Boi mesurarà la seva maduresa digital

Durant la cimera s’ha presentat la plataforma Lordimas, una eina a disposició de les administracions públiques de les ciutats europees útil per mesurar la seva maduresa digital i de la qual Sant Boi en farà ús per autoavaluar-se.

A més, la representant de Sant Boi també ha participat al panell ‘La ciutat que no deixa ningú enrere’ , juntament amb la consellera digital de Burdeus Metròpoli, Delphine Jamet, i la vicepresidenta de la Region Pays de la Loire i d’Angers Loire Métropole, Constance Nebbula.

L’Assemblea Digital d’Alcaldes i Alcaldesses és l’òrgan assessor polític que proporciona l’orientació estratègica al moviment Living-in.EU, una iniciativa de les ciutats, regions i estats membres de la UE sobre la transformació digital.

Recomanacions personalitzades