Detingut un estafador que es feia passar per advocat amb cartes falses

L’home es feia passar per un advocat que oferia diners d’una herència als seus objectius. Va fer enviaments internacionals des de diferents bústies, entres els quals hi eren algunes de Sant Boi de Llobregat.

Els Mossos portan des d’abril de 2022 amb l’investigació // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un estafador que va enviar 4.742 cartes adreçades a l’estranger des de 379 bústies de diferents poblacions de la demarcació de Barcelona, entre les quals es troba Sant Boi de Llobregat. Se l’acusa dels delictes d’estafa i falsificació d’efectes timbrats i suposa un gran avanç a una investigació que va començar l’abril del 2022.

El detingut es feia passar per un treballador d’un despatx d’advocats que deia als destinataris que eren els hereus d’un empresari que va morir l’any 2012 en un accident de trànsit. A més, tal com informen fonts dels Mossos «per fer efectiva l’herència, instava les víctimes a pagar els seus honoraris per iniciar la reclamació jurídica». Aquest tipus de frau s’anomena cartes nigerianes.

El Centre de Tractament Automatitzat de Correus va ser qui va detectar diverses cartes amb els segells falsificats. Els sobres s’havien dipositat a les bústies de les poblacions de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Terrassa, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Víctimes internacionals

No obstant això, els Mossos han fet difusió de l’estafa a l’Europol per detectar possibles víctimes internacionals. Ara mateix s’han identificat cartes a Suïssa, Suècia, Àustria, Noruega, Bèlgica, Holanda i Alemanya.

L’estafador de 44 anys va ser detingut a València per agents de la Unitat Central de Falsificació de Moneda. Després els agents van registrar el seu domicili, on es van encontrar més segells i cartes. La investigació l’ha dirigit el Jutjat d’Instrucció número 1 de Rubí que va decretar llibertat amb càrrecs.

Recomanacions personalitzades