Catorze restaurants participen a la primera edició de la ‘Carxotapa’

La principal novetat del primer Mes de la Carxofa postpandèmic és la creació d’una ruta per diferents establiments de la ciutat que ofereixen tapes amb la carxofa com ingredient principal. Aquesta opció s’afegeix als ja clàssics ‘Carxomenús’.

Carxofes amb plats de degustació // Jose Polo – Arxiu

La carxofa s’ha convertit en un símbol de la ciutat i la Carxofada en la gran festa popular que ho representa. Però allò és un dia i, per què no gaudir-ne més? Si durant els últims anys ja es podien degustar els ‘Carxomenús’ a diferents restaurants, ara s’afegeixen les ‘Carxotapes’.

Un total de catorze bars i restaurants s’han implicat en aquesta iniciativa que crea una ruta carxofera per anar degustant diferents tapes. Totes elles tenen a la carxofa com ingredient principal, és clar. Els plats es poden menjar del 9 de març al 9 d’abril amb un preu de tapa i beguda per tres euros.

Els 14 establiments que participen en la ruta són els bars 1331, El Camí, Paterna, Frankfurt Nuris, Frankfurt Ramos, Hotel El Castell, La llar del Mercat, La nova avinguda, Las tapas de Sant Boi, PJ Belmonte, El racó d’Andri, restaurant La Trocha, Rico Rico Vermuteria i Simple Brunch. Les tapes es poden veure al llibret editat per l’organització, on també es troba els horaris i dies d’obertura de cada establiment.

Els participants reben un passaport carxofer on, per cada quatre segells que omplin per cada consumició, poden participar en un sorteig de lots de productes del Parc Agrari. 

Paral·lelament a la nova ‘Carxotapa’, es mantenen els ja tradicionals ‘Carxomenús’. En el mateix termini de temps, fins a acabar Setmana Santa, tretze establiments ofereixen menús i plats on l’ingredient central és la carxofa. També hi ha un llibret editat on es pot consultar l’oferta existent.

Vermuts musicals a la Cooperativa Agrària

Les Carxotapes no són l’única novetat d’aquest mes de la carxofa. S’ha estrenat també el ‘Carxosound’, un vermut musical els migdies dels diumenges del mes de març a la Cooperativa Agrària Santboiana, on es pot gaudir de la música en directe i tastar la cervesa artesana de carxofa i préssec elaborada a la ciutat.

El 31 de març, el ‘Carxosound’ culmina amb un concert destinat als joves, que tindrà lloc a Can Massallera i on la música la posaran els artistes Marina Reche i Xavibo. 

Recomanacions personalitzades