La UE Santboiana fa història i guanya la seva primera Supercopa d’Espanya

El degà guanya el partit de tornada contra El Salvador al Pepe Rojo de Valladolid i s’emporta el títol en una jornada històrica (21-26).

L’equip posa amb la Supercopa // Rosa Lluís Ferrándiz – UE Santboiana

Un nou títol al palmarès de la UE Santboiana. El degà ha aconseguit la seva primera Supercopa d’Espanya després de guanyar el partit de tornada contra El Salvador a Valladolid per 21-26. A l’anada, empat 20-20. Els vigents campions de lliga se situen quarts al grup A de la segona fase amb 39 punts.

La primera part ha estat igualada al marcador després d’una marca i un cop de càstig per equip (8-8) fins que un assaig transformat poc abans del descans ha donat avantatge als catalans (8-15).

A la represa, els castellans han retallat les distàncies (11-15). Però, posteriorment, els de Sergi Guerrero s’han col·locat amb un màxim avantatge de dotze punts gràcies a un cop de càstig passat i una nova marca (11-23). El conjunt castellà ha posat emoció al tram definitiu a partir de dos assajos que apretaven el marcador (21-23), però un altre cop de càstig dels visitants als darrers instants ha assegurat el títol. Juan Pablo Socino, Joan López, Fede Bianchini i Hugo Pichot han estat els anotadors blaus al Pepe Rojo.

Celebració del títol // Jorge Fernández – Federación Española de Rugby

La Santboiana aconsegueix així un títol que faltava al seu palmarès, ja que havia estat subcampiona quatre anys (2005, 2006, 2007 i 2017). El degà té l’oportunitat de guanyar un altre el proper diumenge, a partir de les dotze del migdia al Baldiri Aleu, en la final de la Copa Ibèrica davant l’Os Belenenses de Portugal.