L’Ajuntament signa un conveni per ampliar l’oferta formativa en l’àmbit de la logística

El conveni signat per l’Ajuntament de Sant Boi, la Universitat de Barcelona, el centre de Formació Continuada i Prologis pretén oferir una formació presencial i en línia en el sector de la logística.

L’Ajuntament de Sant Boi ha acordat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), el seu centre de formació continuada (IL3) i l’empresa Prologis per oferir formació a mida, tan presencial com en línia, orientada a donar resposta a les noves habilitats i perfils professionals que requereix el sector de la logística.

L’impuls de la formació en les àrees que estan en constant creixement és un dels elements clau per a que la ciutat de Sant Boi pugui donar oportunitats a les persones. Amb aquest conveni, es pretén impulsar la formació en el sector de la logística, un sector que es troba en un moment de creixement i de digitalització. 

El conveni ha estat signat aquest mes d’octubre per l’alcaldessa, Lluïsa Moret; el rector de la UB, Joan Guàrdia; el director general de l’Institut de Formació Contínua de la UB, Guillem Iñíguez; i el conseller delegat de Prologis España, Cristian Oller.

Sant Boi, referent en la formació en l’àmbit de la logística

Per poder materialitzar el projecte, l’Ajuntament facilitarà espais i materials per poder dur a terme diferents cursos formatius -tant de manera presencial com on-line- en l’àmbit de la logística, que estaràn dirigits per la UB i l’IL3. El parc Prologis, per la seva banda, promourà la realització de pràctiques i la inserció laboral per als alumnes. També s’està estudiant la possibilitat d’implantar un programa de beques per facilitar l’accés a les persones en situació de vulnerabilitat. Amb aquest projecte es pretén donar resposta a les noves habilitats i perfils professionals que requereix el sector. 

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha celebrat la signatura d’aquest conveni i ha afirmat que «amb iniciatives com aquest conveni volem avançar per fer de Sant Boi un punt de referència per al sector de la logística en matèria formativa i acadèmica».

Per la seva banda, el rector de la UB, Joan Guàrdia, ha remarcat la importància de què la formació universitària arribi a tots els col·lectius i ha matisat que la universitat té «la necessitat d’oferir una formació ajustada a sectors sensibles com aquest».

Recomanacions personalitzades