El santboià Manel Esteller lidera un estudi que indica que tots tenim un doble

Els resultats de la investigació han estat publicats per la revista científica Cell Reports.

Gràfic de l’estudi de Manell Esteller publicat a la revista Cell Reports

Han imaginat mai tenir un doble? Una altra persona amb característiques físiques iguals o molt similars? Doncs un estudi liderat per l’investigador de Sant Boi de Llobregat Manel Esteller apunta al fet que tots tenim un en algun indret del món.

Els resultats de l’estudi han estat publicats per la revista científica Cell Reports. Esteller, que dirigeix l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia (IJC), ha identificat amb el seu equip les gairebé 20.000 lletres del genoma que configuren la fisonomia d’una persona.

Col·laboració amb el fotògraf François Brunelle

«És qüestió de probabilitat que en algun lloc hi hagi algú amb la majoria d’aquests 20.000 punts del genoma iguals als nostres», ha dit el santboià en declaracions al diari La Vanguardia. «Tots tenim un doble que s’assembla molt físicament en algun lloc del món», ha afegit.

En aquesta investigació, Esteller ha col·laborat amb el fotògraf François Brunelle, que fa 23 anys que retrata persones que semblen bessones. És a partir de l’anàlisi dels seus genomes, que el santboià ha arribat a aquesta conclusió.

Recomanacions personalitzades