Els ajuntaments i la Generalitat creen tres meses de treball per la gestió del Delta del Llobregat

Els Ajuntaments de Sant Boi, Gavà i Viladecans també han presentat una proposta de creació d’un Hub agroalimentari al Parc Agrari.

Foto de la reunió de les alcaldesses amb la consellera d'Acció Climàtica. Es veuen, d'esquerra a dreta: Carles Ruiz (alcalde de Viladecans),  Teresa Jordà (consellera d'Acció Climàtica), Gemma Badia (alcaldesa de Gavà) i Lluïsa Moret (alcaldessa Sant Boi).
D’esquerra a dreta: L’alcalde Carles Ruiz (Viladecans), la consellera Teresa Jordà, l’alcaldessa Gemma Badia (Gavà) i l’alcaldessa Lluïsa Moret (Sant Boi), durant la reunió. //Ajuntament de Sant Boi

Les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret; i Gavà, Gemma Badia; amb l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; s’han reunit amb Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i han creat tres meses de treball. Aquestes meses buscaran marcar un canvi substancial en el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat.

De les tres meses acordades, una es destinarà a la recerca d’un nou model de gestió del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat; una segona, buscarà arribar a un consens sobre la delimitació definitiva de la zona d’especial de protecció de les aus (ZEPA); i la tercera, concretarà el pla de gestió dels espais naturals, concretant les inversions necessàries i les gestions per respectar la normativa europea.

Els ajuntaments proposen un hub-agroalimentari per fer activitats més enllà de les tradicionals

Des dels ajuntaments s’ha presentat també una proposta per crear un hub-agroalimentari al Parc Agrari per poder fer activitats més enllà de les tradicionals. Una proposta on els responsables municipals han ofert a la Generalitat que s’incorpori al grup motor institucional del Hub Agroalimentari.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, assegurava que «cap d’aquestes iniciatives tirarà endavant si no es basen en l’absoluta complicitat, coordinació i col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments», que són les administracions «més properes a les necessitats reals dels veïns i les veïnes» i «dels pagesos i pageses».

Recomanacions personalitzades