La Santboiana aconsegueix el títol de la Divisió d’Honor a casa

El degà del rugbi estatal guanya la final contra l’Ordizia (23-17) al Baldiri Aleu i aconsegueix la vuitena lliga de la seva història en la temporada del centenari.

La Santboiana és campiona de lliga per vuitena vegada // Jordi Elías – UE Santboiana

La UE Santboiana ha conquerit la Divisió d’Honor de rugbi 16 anys després en un Baldiri Aleu ple a vessar. El degà ha guanyat l’Ordizia (23-17) i ha aconseguit la seva vuitena lliga, a casa davant d’una afició espectacular, en la temporada del centenari. Aquest títol és el colofó d’un any històric.

El conjunt basc s’ha avançat amb un assaig transformat en els primers instants, però el degà ha empatat pocs minuts després gràcies a una marca d’Imanol Martínez i la transformació de Javier Rojas. L’argentí ha posat per davant els locals a partir d’un drop i Imanol Martínez ha ampliat l’avantatge amb un altre drop. 13-7 al descans de la final.

La Santboiana és campiona de lliga per vuitena vegada // Jordi Elías – UE Santboiana

A la represa, el degà ha donat un pas cap al títol després d’un assaig de Nacho Contardi transformat per Rojas (20-7). Els bascos han retallat les distàncies, però els de Sergi Guerrero han obert una escletxa ja definitiva mitjançant un cop de càstig passat per Rojas (23-10) i un gran treball defensiu. L’Ordizia, al temps afegit, ha situat el 23-17 a partir d’una marca transformada.

La vuitena lliga arriba a les vitrines de la Santboiana després d’una temporada per emmarcar, en la qual ha acabat invicte al Baldiri Aleu. Segona posició dels blaus a la fase regular i victòries contra el Barça, als quarts de final (30-23), el Complutense Cisneros, a les semifinals (32-26), i l’Ordizia a la final (23-17).

Primer títol d’Aurora Bravo, a la presidència, i de Sergi Guerrero, en la seva primera temporada com a entrenador del primer equip. Des del curs 2010-2011 (La Vila) no es feia amb la copa de campió un conjunt que no fos de Valladolid.

Rua de celebració aquest dilluns

L’Ajuntament de Sant Boi ha informat que aquest dilluns 6 de juny, a partir de les 6 de la tarda, hi haurà rua per festejar la vuitena Divisió d’Honor guanyada per la Santboiana. El recorregut anirà des de l’estadi Baldiri Aleu fins a la plaça de l’Ajuntament. A l’acte es produirà una recepció del consistori i la celebració del títol amb l’afició.

Recomanacions personalitzades