Un projecte de la Policia Local per promocionar la bicicleta entre els infants i joves rep un reconeixement nacional

La iniciativa Rodescola del cos policial ha guanyat un dels Premis Internacionals de Mobilitat EMS, organitzats per un fòrum d’empreses de mobilitat sostenible i amb el suport del Mitma. Se l’ha reconegut pel seu compromís amb la mobilitat verda.

Els guanyadors del Premi Internacional de Mobilitat EMS // Ajuntament

L’impuls de la Policia Local per potenciar l’ús de la bicicleta rep un reconeixement nacional pel seu compromís amb la mobilitat sostenible. El projecte Rodescola de l’equip d’educació viaria del cos ha estat premiat als Premis Internacionals de Mobilitat EMS en la categoria municipi mitja. L’agent Xavier Martínez ha recollit el premi en nom de tot l’equip a la gala celebrada aquest dijous a Madrid, acompanyat de la regidora de Seguretat Pública, Cristina Muñoz.

La iniciativa Rodescola és un recurs didàctic que divulga els beneficis de moure’s en bicicleta entre els membres de la comunitat educativa. “Promou la familiarització amb la bicicleta com a mitjà de transport, la capacitació per al seu ús i el seu impuls global com a fórmula de mobilitat saludable i sostenible a la ciutat”, explica l’Ajuntament en un comunicat. Per fer-ho, se celebren sessions formatives a les aules de primària i secundària, als casals d’estiu i en espais i esdeveniments públics.

Solucions «innovadores i incusives»

Els premis EMS són concedits per Empresas por la Movilidad Sostenible, un fòrum de companyies compromeses amb la mobilitat verda, amb el suport del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), la Fundació CONAMA i la Reial Acadèmia d’Enginyeria.

Enguany s’ha celebrat la segona edició, que ha tingut projectes vinculats amb digitalització, la innovació, el transport compartit i la bicicleta entre els 13 premiats. Totes les iniciatives busquen “oferir solucions de mobilitat innovadores, diferencials i inclusives, i per apostar per la sostenibilitat econòmica, social i ambiental”. Segons l’organització, els premiats ajudaran a «inspirar altres organitzacions a seguir impulsant canvis».

Recomanacions personalitzades