Una cinquantena d’empreses santboianes s’han beneficiat del Programa Futur

Diferents comerços i petites empreses de Sant Boi han rebut una subvenció en el marc del Programa Futur, que ofereix ajuts directes al teixit econòmic local per aprofitar la situació de pandèmia com a una oportunitat de futur. Les ajudes ascendeixen a un total de 112.000 euros.

Una empresa creada gràcies al Programa Futur // Ajuntament de Sant Boi

52 comerços i petites empreses de Sant Boi s’han beneficiat d’una subvenció en el marc de la tercera convocatòria del Programa Futur. Aquesta iniciativa municipal ofereix ajuts directes al teixit econòmic local per aprofitar la situació generada per la pandèmia com a una oportunitat de futur. 

La primera edició, que va començar el juny del 2020, tenia com a objectiu principal donar suport a petits negocis locals per intentar la seva reactivació, enfortir la competitivitat i poder  donar resposta a les noves necessitats del mercat. Per complir amb aquestes finalitats, els projectes subvencionats han d’estar orientats a la transformació digital, la transició ecològica o la millora i diversificació de l’activitat econòmica.

Enguany ha tingut lloc la tercera convocatòria, que ha donat suport a actuacions de millora realitzades l’any 2021. Entre elles, la incorporació de llums LED i elements de refrigeració més eficients a una parada de mercat, la creació d’una pàgina web i altres inversions en digitalització a un restaurant local o l’obertura d’un nou establiment d’estètica a càrrec d’una jove emprenedora de la ciutat.

En el conjunt de les tres convocatòries, el Programa Futur ha concedit subvencions per un valor global de 400.000 euros a un total de 173 empreses, microempreses, establiments de restauració i petits negocis d’autònoms amb seu  Sant Boi; generant una inversió total superior als 900.000 euros.

La convocatòria del 2022 tindrà una dotació de gairebé 150.000 euros

Ben aviat es farà pública la convocatòria del 2022, que ajudarà a nous projectes d’inversió, amb una dotació de 147.000 euros. La iniciativa tornarà a comptar amb el suport econòmic de l’AMB i la Diputació de Barcelona. El Programa Futur és un dels projectes que s’ha gestat arran de la col·laboració entre l’Ajuntament i els agents econòmics i socials del municipi arran de la pandèmia, per gestionar els seus efectes amb solucions col·laboratives i innovadores.

Recomanacions personalitzades