Sant Boi forma part de l’aliança del Delta del Llobregat per impulsar la innovació

Sant Boi, Castelldefels, Gavà, El Prat i Viladecans constitueixen el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros.

Alcaldes i alcadesses a l’acte de presentació InnoDelta // Ajuntament de Viladecans

Les alcaldesses Lluïsa Moret de Sant Boi de Llobregat, Maria Miranda de Castelldefels i Gemma Badia de Gavà, junt amb els alcaldes Lluís Mijoler del Prat i Carles Ruiz de Viladecans han constituït el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. Els objectius d’aquest projecte són fomentar l’emprenedoria en sectors estratègics del districte industrial sud de l’àrea metropolitana i oferir una millora de competitivitat del territori Delta del Llobregat per potenciar la capacitat innovadora de les pimes.

Els PECT són programes que promou la Generalitat de Catalunya i representen la posada en marxa de projectes d’innovació impulsats pels cinc ajuntaments i centres de recerca com l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) . Concretament, l’InnoDelta compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros i d’aquests el 50% està cofinançat pels socis beneficiaris en una iniciativa que també compta amb el suport econòmic que la Unió Europea.

El projecte que vol costejar Sant Boi és el Delta Social Coboi Lab que consisteix en «un punt de trobada i interacció d’agents del territori per explorar fórmules col·laboratives que donin resposta a reptes socials, econòmics i ambientals«, concreten els ajuntaments en un comunicat. L’acte de constitució del Consell del PECT ha tingut lloc aquest dilluns i han assistit Sílvia Carrasco, directora de l’ICFO; Eugenio Oñate, director general del CIMNE, a més de representants dels consistoris.

Delta Social Coboi Lab

L’Ajuntament de Sant Boi compta amb un pressupost de 681.158€ per costejar el Delta Social Coboi Lab. Un dels objectius d’aquesta operació és posicionar el Delta del Llobregat com a territori promotor d’innovació social i col·laborativa, segons detalla en la pàgina web del projecte.

Recomanacions personalitzades