Les dones dels àmbits de la seguretat, protecció i emergències, homenatjades amb motiu del 8M

L’Ajuntament realitza cada any un acte d’homenatge a un col·lectiu de dones professionals diferent. Enguany les escollides han estat les de l’àmbit de la seguretat, protecció i emergències, en un acte celebrat a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

L’acte va ser presentat per l’actriu Itziar Castro // Ajuntament

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Sant Boi ofereix cada any un acte d’homenatge a un col·lectiu de dones professionals de la ciutat diferent. Aquest 2022 s’ha reconegut a les dones de l’àmbit de la seguretat, la protecció i les emergències, en un acte celebrat a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer aquest passat dimecres.

L’homenatge ha estat presentat per l’actriu Itziar Castro, amb la presència de l’alcaldessa Lluïsa Moret, la regidora d’Igualtat, Feminismes, Reforma Horària i Ocupació, Sensi Domínguez, i la regidora de Seguretat Pública, Cristina Muñoz. Hi han participat una trentena de dones que han treballat o treballen en feines vinculades a aquests sectors professionals.

L’Ajuntament explica en una nota de premsa que la presència de les dones «és clarament minoritària en els serveis de seguretat, protecció i emergències, i, encara més, en llocs de responsabilitat«. L’alcaldessa ha recordat durant l’homenatge que es tracta «d’un col·lectiu clarament invisibilitzat i molt masculinitzat» i que «cal reivindicar el seu dia a dia, trencant barreres masclistes i sostres de vidre«.

L’homenatge ha estat l’acte central del programa de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Sant Boi. Paral·lelament, l’Ajuntament ha posat en marxa aquest 8M el ‘Cercador d’Expertes de Sant Boi’, un portal web on les dones poden compartir coneixements i experiències en diferents disciplines.

Recomanacions personalitzades