Més de 1.500 nous casos positius en una setmana

Sant Boi segueix patint els efectes de la sisena onada. En una setmana s’han detectat 1.563 positius per Covid-19. Actualment hi ha 23 persones ingressades a l’hospital a causa del virus, però no s’han de lamentar noves morts. Gairebé el 30% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

La sisena onada de la Covid-19 segueix afectant a Sant Boi de Llobregat. Les darreres dades que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat, i que fan referència a la setmana del 28 de desembre al 3 de gener, mostren que la majoria dels indicadors epidemiològics segueixen disparats.

Els nous casos positius han crescut molt en set dies. La setmana del 21 al 27 de desembre hi havia 1.020 casos diagnosticats, i ara en són 1.563: 543 persones més que han donat positiu. A més, el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 3.593, ha crescut fins als 4.353 punts -una de les xifres més alta de tota la pandèmia, tal com es pot comprovar en el gràfic de la imatge superior-. Tot i així, la corba ja comença a estabilitzar-se.

Aquesta passada setmana, però, s’han realitzat menys proves diagnòstiques per detectar nous casos que en l’anterior actualització. Concretament, se n’han fet 6.064 (2.348 proves PCR i 3.716 tests d’antígens); quan la setmana del 21 al 27 de desembre es van realitzar 6.658 (2.557 PCR i 4.101 tests).

La incidència acumulada continua disparada 

La xifra que no ha deixat de créixer en les últimes setmanes és la incidència acumulada -que recull el nombre de nous casos que hi ha hagut en els darrers set dies-. Ara per ara, és de 1.845,69 per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 1.204,48.

El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el límit per considerar-se preocupant és de 150 casos per cada 100.000 habitants; i la dada a Sant Boi supera exponencialment aquest llindar des de fa setmanes.

D’altra banda, la xifra que a poc a poc va disminuint és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és d’1,41 quan fa una setmana era de 2,08. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada.

Gairebé el 30% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna

La població de Sant Boi segueix vacunant-se contra la Covid-19. Ara mateix hi ha 71.542 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 83,8% del total dels habitants. Hi ha 62.251 inoculats amb la segona i 25.077 amb la tercera, que és la punxada que més ha incrementat en set dies. La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és de 72,9% i, amb tres dosis, és de 29,5%.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les persones amb la pauta completa de vacunació arriben però al 79,7% de la població; un total de 68.182. Ja hi ha un 33,5% dels habitants de Sant Boi coberts amb el que s’anomena la dosi de record o reforç que, segons el departament de Salut, “correspon a l’administració d’una tercera dosi excepte si la primovacunació es va completar amb una única dosi (productes monodosi o pautes de cas més dosi); en aquests casos la dosi de record correspon a la segona.”

Vint persones a l’hospital, però cap defunció

En la darrera setmana han ingressat a l’hospital a causa de la malaltia vint noves persones. Actualment, hi ha 23 que es troben hospitalitzades. D’altra banda, aquesta setmana no s’ha decretat cap nova defunció a Sant Boi a causa del virus.

Recomanacions personalitzades