El Consell Local d’Infància i el d’Adolescència renoven la seva composició

Els nous membres dels dos òrgans de participació han estat escollits democràticament a les escoles, instituts i entitats socioeducatives de la ciutat. Mentre que el Consell Local d’Infància ha escrit tres contes per reivindicar els drets dels nens i nenes, el d’Adolescència ha creat sis vídeos d’educació sexual.

Membres del Consell Local d’Adolescència // Ajuntament

Sant Boi renova els seus òrgans de participació per als infants i als adolescents de la ciutat. El dimecres dia 15 es va celebrar al Casal de Casablanca l’acte de renovació dels 50 membres del Consell Local d’Infància (CLI), mentre que els 25 nous joves del Consell Local d’Adolescència (CLA) es van escollir el dia 16 a Can Massallera.

Tant els nens i nenes del consell infantil com els nois i noies del d’adolescents s’han triat democràticament als seus centres educatius i entitats socials durant el primer trimestre de l’any, segons informa l’Ajuntament en un comunicat.

Dos anys de tasca marcats per la pandèmia

Durant els actes, els antics membres dels dos òrgans han fet balanç de la feina feta en els últims dos anys, treballats majoritàriament de manera virtual a causa de la pandèmia. Per una banda, els nens i nenes del CLI han creat tres contes il·lustrats per reivindicar els drets universals dels infants, un blog pel consell i han participat en el disseny de la remodelació de la plaça Mercè Rodoreda. També han elaborat dos vídeos per animar als més petits durant el confinament i per fomentar l’ús de les bústies infantils.

Al seu torn, els joves del CLA han preparat sis vídeos d’educació sexual, ha participat com a figurants en el rodatge de la websèrie ‘La llum i la clau’, a més de col·laborar en els actes d’encesa de llums de Nadal.

EL CLI està format per nens i nens d’entre 9 i 11 anys procedents de 16 escoles i sis entitats diferents. Aquest any, s’han sumat al consell l’escola Vedruna i l’Esplai Cargol. Per altra banda, el CLA compta amb nois i noies d’entre 13 i 16 anys pertanyents de set instituts i nou entitats socioeducatives.

Recomanacions personalitzades