Els equipaments de La Parellada ja s’escalfen amb biomassa

Les instal·lacions comptem amb una caldera de biomassa que climatitza l’aigua de les dutxes i de la piscina i encén calefacció de l’escola, el poliesportiu i els vestidors. El cost de la iniciativa ha anat a càrrec de l’AMB en un 60% i de l’Ajuntament en un 40%.

Caldera de biomassa instal·lada a La Parellada // Ajuntament

Entra en funcionament la xarxa de calor amb biomassa instal·lada als equipaments de La Parellada. Des d’aquest desembre les instal·lacions compten amb una caldera de biomassa que escalfa l’aigua de les dutxes i de la piscina, a banda d’aclimatar la temperatura de l’escola, el poliesportiu i els vestidors del camp de futbol. La instal·lació d’aquest mètode de generació d’energia ha estat finançat en un 60% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en un 40% per l’Ajuntament.

Aquesta xarxa té una potència de 500 quilowatts que permeten climatitzar una superfície de 7.800 metres quadrats. L’Ajuntament assegura en un comunicat que aquesta instal·lació estalvia 100.000 metres cúbics de gas natural a l’any i redueix les emissions de diòxid de carboni en 200 tones anuals. Per altra banda, afegeixen que la nova caldera implicarà un estalvi de 52.000 euros a les arques municipals

Dues instal·lacions més a la comarca

La caldera s’activa cremant estella forestal procedent de la poda de l’arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i altres tasques de control de la zona de boscosa del municipi.

A banda de la instal·lació de Sant Boi, l’AMB ha col·laborat en la construcció de calderes de biomassa a Pallejà i Corbera amb l’objectiu de «potenciar la gestió forestal de les muntanyes del Baix, impulsar les energies renovables en un procés d’economia circular i reaprofitar i optimitzar recursos econòmics a les arques públiques», segons explica el comunicat.

Recomanacions personalitzades