Empreses i comerços locals aprofiten la pandèmia per innovar digitalment

El Fòrum Empresa i Comerç ha celebrat una nova edició on empresaris de la ciutat han exposat els seus últims projectes. Per exemple, els comerços han apostat per la venda en línia i el Big Data.

Lluïsa Moret i empresaris locals durant la taula rodona del Fòrum Empresa i Comerç // Ajuntament

Sant Boi ha sigut l’escenari aquest dijous del Fòrum Empresa i Comerç, un espai de diàleg i treball en xarxa que ha reunit els teixits empresarial de la ciutat en un mateix acte. Sota el títol ‘Noves respostes per a nous reptes’, l’edició d’enguany ha recuperat el format presencial, amb una sessió que ha tingut lloc a l’hotel El Castell amb més d’un centenar d’assistents, segons informa l’Ajuntament en un comunicat.

En una taula rodona conduïda per la periodista Jèssica de Moral, quatre negocis locals de diferents sectors han explicat com han aprofitat el confinament i la pandèmia «per innovar amb èxit i créixer». En primer lloc, Elena Martínez, responsable de recursos humans de la multinacional Schneider Electric amb centre logístic a Sant Boi, ha explicat que la pandèmia els ha permès portar a la pràctica «noves formes d’organització», a banda d’aprendre «la importància de la flexibilitat». Des de Schneider Electric han apostat per la digitalització incrementant els seus recursos amb iniciatives com sales d’aprenentatge on ine, cafès virtuals o entrenaments en ciberseguretat.

Xarxes socials i web pròpia

Per altra banda, la propietària de la botiga de decoració Blanc Barcelona, Gemma del Rey, ha destacat com aquests mesos han estat «una oportunitat» per incrementar la seva facturació online del 20% al 60%. La botiga va obrir dies abans de l’inici del confinament i ja ha posat en marxa noves línies de negoci, entre les quals destaca l’assessorament en decoració de la llar a través de les xarxes socials o el suport per a la creació de pàgines web per a botigues en línia.

En tercer lloc, l’arquitecte de Solucions Data Center de l’empresa EdgeConnex, Juan José Espínola, ha explicat que «amb la covid, el volum de dades consumides ha crescut exponencialment», motiu pel qual «les empreses reclamen que les dades estiguin cada cop més a prop i siguin segures».

Per últim, Laura Rey, copropietària de Kiwi Burguer, que ha viscut durant un temps a Austràlia, està compromesa a tirar endavant el seu negoci de restauració «basat en la cultura del take away», encara poc estesa aquí. Kiwi Burguer destaca la necessitat de mantenir el contacte amb la clientela amb les xarxes socials, especialment Instagram i una pàgina web pròpia.

Apostar per la innovació i la digitalització

Durant l’inici del Fòrum Empresa i Comerç, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat la necessitat «de recuperar el contacte en persona» després de molts mesos d’una pandèmia. Per altra banda, l’alcaldessa ha afegit que, per reactivar la ciutat, és important afrontar «de manera col·laborativa nous reptes» com la innovació i la digitalització, la sostenibilitat i la salut.

A banda, i també en marc del Fòrum Empresa i Comerç, Rosaura Alastruey, especialista en treball en xarxa professional, ha dirigit una dinàmica grupal amb el títol ‘La importància i la necessitat d’un bon networking’.

Recomanacions personalitzades