La vacunació a Sant Boi s’apropa al 70% de la població

58.155 santboians ja tenen la pauta de vacunació completa, el que representa el 68,82% de la població. Durant l’última setmana s’ha experimentat un repunt del risc de rebrot i la velocitat de transmissió.

Imatge d’arxiu d’una vacunació a Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El percentatge de persones vacunades amb pauta completa contra la covid a Sant Boi de Llobregat continua creixent i ja s’apropa al 70% de la població. Segons dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, actualitzades a 26 d’agost, hi ha 58.155 santboians amb la pauta de vacunació completa. Això correspon al 68,82% de la població. Concretament, hi ha 63.819 persones amb la primera dosi i 50.913 amb la segona. Convé recordar que aquells que han estat inoculats amb Janssen o han passat la covid i requereixen menys dosis es consideren pauta completa.

Tot i la progressió de la campanya de vacunació, que recentment ha impulsat dues jornades sense cita prèvia a Camps Blancs, continua el degoteig de defuncions víctimes del coronavirus. Segons dades de Salut, entre el 17 i el 23 d’agost ha mort una persona de Sant Boi de Llobregat per la covid. Des que va començar la pandèmia, 323 persones han perdut la vida pel virus. D’altra banda, actualment hi ha 9 pacients ingressats per la covid.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut de la ciutat.

S’incrementa el risc de rebrot i la velocitat de transmissió

Durant els set dies analitzats s’ha experimentat un repunt del risc de rebrot a la ciutat, pujant fins els 315 punts quan set dies abans estava en 276 punts. Qualsevol xifra superior a 100 es considera un risc elevat.

A més, la velocitat de transmissió, que es simbolitza amb la famosa RT, ha passat de 0.69 a 1,14 punts. És un canvi significatiu perquè qualsevol xifra superior a 1 significa que la transmissió del virus no està controlada. No obstant això, els experts també asseguren que en el cas de l’RT és més important veure la seva evolució que no pas la fotografia concreta d’un període de temps determinat.

Un indicador que millora és del de la incidència acumulada, que passa de 149,58 a 126,07 si es calcula a set dies i de 396,9 a 275,6 si es calcula a catorze. A més, els casos confirmats també baixen en l’última setmana analitzada: de 127 a 107. També és cert que s’han fet menys proves diagnostiques, passant de 1.558 PCR a 1.265 i de 793 test d’antígens a 734.

Recomanacions personalitzades