Gairebé el 65% dels santboians té la pauta completa de vacunació

El 64,7% de la població de Sant Boi ja està totalment vacunada. A més, les dades de Salut mostren una certa millora en la situació epidemiològica amb una disminució de tots els índexs. S’ha de lamentar, però, una nova mort per Covid.

Jove vacunant-se durant la jornada de vacunació massiva al CAP Camps Blancs // María Samblás

La vacunació segueix creixent a bon ritme a Sant Boi de Llobregat. A més, les últimes dades del departament de Salut, que fan referència al període comprès entre el 9 i el 15 d’agost, confirmen la tendència a la baixa de la majoria dels indicadors epidemiològics.

En xifres, a Sant Boi de Llobregat ja hi ha un 64,7% de la població amb la pauta completa de vacunació. Cal tenir en compte, però, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat d’una punxada; ja sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és del 56,6%.

A punt d’arribar al 75% de la població vacunada amb la primera dosi

Actualment, hi ha 62.978 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 73,5% del total d’habitants de Sant Boi de Llobregat. I hi ha 48.549 inoculats amb la segona. Els habitants de la ciutat amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 55.216. Aquest passat dimecres, a més, el CAP Camps Blancs acollia una jornada de vacunació massiva sense cita prèvia, pel que està previst que les xifres de nous vacunats a la ciutat augmentin.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut de la ciutat.

Baixen el risc de rebrot i la velocitat de transmissió

Les dades de Salut també mostren la tendència a la baixa dels indicadors epidemiològics. El risc de rebrot se situa en 294 i ha baixat, amb respecte a l’anterior actualització, 269 punts.

També ha disminuït la velocitat de propagació del virus -l’anomenada Rt- que ha baixat per sota de l’1 i se situa en 0,72. Els experts consideren que la transmissió del virus està controlada quan aquest indicador és inferior a 1.

La corva negra reflecteix l’evolució del risc de rebrot // Generalitat

L’incidència acumulada, a punt de baixar del límit

Una de les dades que més porten a l’esperança és la de la incidència acumulada, la qual recull el nombre de casos nous que hi hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia. Tot i que segueix sent alta, és de 159,03 per cada 100.000 habitants, quan la setmana anterior estava en 241,49.

El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al control de malalties determinen que un territori que tingui més de 150 casos per cada 100.000 habitants es troba en risc molt alt, i Sant Boi s’apropa cada vegada més a baixar d’aquest límit.

Disminueix el nombre de nous positius

Una altra de les dades que no deixa de baixar en les darreres setmanes és la del nombre de nous positius. Si en l’anterior actualització els casos diagnosticats a Sant Boi eren 205, ara són 70 menys: 135. Tot i que s’ha de tenir en compte que aquesta setmana s’han fet menys proves diagnòstiques per detectar nous casos, concretament 59 menys.

A més, la xifra d’ingressats també segueix baixant, concretament hi ha sis persones menys a l’hospital a causa del virus que fa una setmana: 19. El que sí que s’ha de lamentar és una nova mort a Sant Boi per Covid-19 en els últims set dies. Amb aquesta ja són 322 defuncions registrades des que va començar la pandèmia.

Recomanacions personalitzades