Sant Boi estudia instal·lar una àrea per pernoctar destinada a autocaravanes

El ple municipal aprova per unanimitat la moció de Podem – Esquerra Unida que planteja un estudi d’adequació i regularització de l’espai públic per establir una àrea per passar la nit destinada a autocaravanes a la ciutat.

El parking públic del Bori, a Sant Boi // Podem-Esquerra Unida

El grup municipal de Podem – Esquerra Unida va presentar en el passat ple municipal una moció per estudiar l’adequació i regularització de l’espai públic per tal d’establir una àrea de servei per passar la nit destinada a autocaravanes a Sant Boi de Llobregat.

La idea té com a objectiu el foment del turisme i l’economia local, «facilitant aquesta modalitat de vacances de gran augment durant la crisi sanitària de la Covid, i que això generi el mínim impacte sobre la vida diària de les veïnes» expliquen en una nota de premsa els representants del grup municipal.

En la mateixa nota, Podem – Esquerra Unida assegura que alguns veïns de la ciutat han alertat sobre la presència en augment d’autocaravanes. I que això aniria en consonància amb el que expressa l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravaning (Aseicar), que afirma que «el nombre de reserves per aquest model de turisme va augmentar a la província de Barcelona un 200% durant el darrer any 2020

Per aquest motiu, a la moció presentada al darrer ple es proposava que «per tal que tinguin cabuda al municipi de Sant Boi tant la tranquil·litat dels nostres veïns i l’ús dels espais públics, així com per poder incorporar de manera adequada als turistes al nostre poble, la solució seria habilitar zones de pernocta, amb aigua, desguàs i punts elèctrics, on fins i tot es podria establir una taxa d’entre 10-15 euros«. Això, segons Aseicar, podria aportar a Sant Boi uns 600.000 euros.

La moció es va aprovar per unanimitat

La iniciativa també portaria, indirectament,  un augment del consum de serveis d’oci i restauració a la ciutat, el que significarà «un dinamitzador de l’economia local i, sobretot, d’aquests sectors tan perjudicats per la pandèmia«, sentencien a la nota. A l’hora de la votació, tots els partits que formen part del consistori van aprovar per unanimitat la moció.

Recomanacions personalitzades