Els Mossos investiguen un concessionari de Sant Boi per un centenar d’estafes

Les responsables del concessionari van ser detingudes la setmana passada i ara es troben en llibertat provisional mentre els fets es continuen investigant.

El local de CRT 2010 Automóviles presenta un estat d’abandonament // Anna Bermejo

Els Mossos d’Esquadra tenen en el punt de mira el concessionari CRT 2010 Automóviles, situat a la carretera de la Santa Creu de Calafell, per presumptament haver estafat almenys un centenar de persones.

Segons fonts policials, el concessionari acumula un centenar de denúncies de particulars de Sant Boi, de Barcelona i d’altres localitats de l’àrea metropolitana que, després de mesos d’espera, encara no han rebut els vehicles que van finançar. Fins i tot, hi ha afectats d’altres països. Alguns porten reclamant els vehicles que els deuen des de fa dos anys.

Entre els afectats hi ha persones com la Montserrat Naranjo, veïna de Viladecans, i que a finals de desembre va comprar un vehicle a CRT Automóviles per valor de 17.000 euros. Segons explica Naranjo a aquest mitjà, 4.000 euros els va pagar en efectiu, i per aconseguir els 13.000 restants va haver de demanar diners al banc. Després de cinc mesos, però, es troba sense el cotxe que va finançar i amb un crèdit que ha de seguir pagant.

«Em van dir que a principis de gener tindria el vehicle, però quan a mitjans de mes vaig contactar amb ells ja no em van respondre«, diu Naranjo, que es va trobar amb un correu de resposta automàtica en què li deien que tenien el concessionari tancat per casos de Covid-19. De fet, aquest és el modus operandi amb què s’han trobat la resta d’afectats: un cop finançat el vehicle que van emparaular, no han sabut res més de l’empresa.

Com la Montse, molts dels afectats també van haver de demanar un crèdit i això fa que el cas també esquitxi entitats bancàries. També hi ha una empresa de lloguer de cotxes afectada ja que, quan els compradors es queixaven, en alguns casos el concessionari els oferia un vehicle de substitució per compensar el retard. Segons el mitjà Tot Barcelona, que va ser qui va destapar el cas, l’empresa de lloguer exigeix 10.000 euros a CRT Automóviles per abonaments impagats. En total, si es tenen en compte els afectats que han denunciat fins ara, l’estafa podria arribar als mig miló d’euros.

Llibertat provisional per a les presumptes implicades

Fruit de les denúncies, les responsables del concessionari, una mare i una filla, van ser detingudes la setmana passada per declarar davant el jutge d’instrucció número 2 de Sant Boi. De moment, han quedat en llibertat provisional. El jutge, però, ha decretat la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i compareixences periòdiques com a mesures cautelars.

Fonts coneixedores del cas han explicat a aquest mitjà que les dues persones implicades han abandonat el domicili que tenien a Sant Boi i que ara es troben en un municipi de la província de Tarragona. Mentrestant, el local del concessionari està tancat, sense gaires vehicles a l’interior, en estat d’abandonament i amb diversos cartells que expliquen que l’empresa no opera des del gener per casos de Covid-19.

A dins hi ha pocs cotxes a l’interior i un cartell en què diu que està tancat per casos de Covid-19 // Anna Bermejo

Recomanacions personalitzades