El Museu de Sant Boi fa una crida per recuperar la memòria històrica de la fàbrica tèxtil Can Dubler

La intenció és recollir fotografies, objectes i experiències vitals per muntar una exposició. La fàbrica, ja desapareguda, va ser un motor de la vida econòmica i social de la ciutat durant més de 50 anys.

La fàbrica, que va tancar l’any 1972, va ser molt important per l’economia de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

El Museu de Sant Boi de Llobregat, que aquest passat mes de març feia 10 anys, ha organitzat una crida a la ciutadania per recollir testimonis, fotografies i materials que permetin recuperar la memòria històrica de la fàbrica tèxtil Manufacturas Españolas Dubler.

La industria, segons argumenta l’Ajuntament en una nota de premsa, va ser «un gran motor de la vida econòmica i social de Sant Boi durant més de 50 anys«. Ara ja està tancada, però estava situada al costat del barri de Casablanca.

El material que es reculli quedarà recollit a la futura exposició ‘Can Dubleer: memòries de seda i texton’. Les persones que van treballar en aquesta fàbrica, o que hi tinguin algun tipus de relació, poden contactar amb el museu de Sant Boi al correu electrònic dubler.textil@gmail.com per donar a conèixer les seves vivències o facilitar materials per a la futura exposició.

Recomanacions personalitzades