S’estabilitza la situació de pandèmia a Sant Boi

Les dades epidemiològiques mostren que a la ciutat la pandèmia s’ha estabilitzat, tot i que el risc de rebrot segueix sent molt alt. El nombre de vacunats amb totes dues dosis ja supera els 4.500.

La corva negra mostra l’evolució del risc de rebrot a la ciutat // Generalitat

La situació de pandèmia a Sant Boi de Llobregat sembla estabilitzar-se tenint en compte les xifres d’aquesta setmana. La última actualització del departament de Salut de la Generalitat mostra que del 15 al 21 de març -el darrer període del qual es tenen dades- hi ha hagut un increment del risc de rebrot de només 2 punts.

Si en la setmana del 8 al 14 de març aquest indicador era de 234, ara es troba en 236. Fet que mostra una certa estabilització de la situació, tot i que el risc segueix sent molt alt. Per la seva banda, la velocitat de propagació del virus (la Rt) ha baixat d’1,33 a 1,26.

Els epidemiòlegs consideren que una pandèmia està controlada quan la Rt es troba per sota d’1; però els experts també apunten que el més important és veure l’evolució d’aquest ritme de propagació i no la dada d’un dia en concret. Per això, s’haurà de veure com fluctua en els propers dies.

Les dades també s’estabilitzen a la resta de la comarca i Catalunya

Tant a la resta del Baix Llobregat com al conjunt de Catalunya les xifres comencen a estabilitzar-se, i es mostren força semblants a les de la setmana anterior. El risc de rebrot a la comarca és de 186, mentre que en la passada actualització estava en 158. Tot i que la velocitat de propagació ha pujat per sobre de l’1 i se situa en 1,19.

A tota Catalunya, el risc de rebrot se situa en 212, amb respecte els 201 punts de la setmana anterior, i la Rt és de 1,09.

77 nous casos positius i 2 defuncions

El que més o menys es manté respecte a les anteriors dades és el nombre de nous casos. Si del 8 al 14 de març es van comptabilitzar 78 casos, aquesta setmana se n’han diagnosticat 77.

Tot i que aquesta setmana també s’han realitzat menys proves diagnòstiques. En l’últim període es van fer 2.134 proves (1.391 PCR i 743 tests d’antígens), i ara se n’han fet 1.929 (1.234 PCR i 695 tests).

D’altra banda s’ha de lamentar la mort de dues noves persones a Sant Boi. El nombre de defuncions a la ciutat ja ascendeix a 297 des que va començar la pandèmia.

Més de 4.500 santboians ja tenen les dues dosis de la vacuna

El ritme de vacunació a la ciutat segueix sent bo. En la darrera actualització s’han comptabilitzat 181 persones vacunades amb la primera dosi i 1.157 amb la segona. Un total de 1.338, amb respecte a les 1.488 de la setmana anterior.

Tot i així, el nombre de ciutadans de Sant Boi vacunats amb totes dues dosis ja és de 4.769.

En aquest mapa interactiu, realitzat pel Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot veure l’estat de la vacunació per àrees bàsiques de salut.

9 centres amb grups confinats

Una de les dades que sí que ha empitjorat respecte a l’anterior actualització és la xifra de centres educatius amb grups confinats, ja que són 9 centres amb respecte als 7 de la setmana anterior.

Segons el portal Escola Segura de la Generalitat tenen un grup confinat l’Escola Casablanca, l’Escola Marianao, l’Institut Camps Blancs, el Joan Bardina, la Llar d’infants Bambi, la Llar d’infants Mare de Déu de la Immaculada, el Molí Nou i el Pedagògium Cos. Mentre que l’Escola Vicente Ferrer té tres classes confinades.

Tot i així, les dades entren dins la normalitat del conjunt de Catalunya. De fet, si es té en compte que el municipi té un total de 45 centres educatius, es pot veure que els contagis a les escoles són residuals.

Recomanacions personalitzades