Sant Boi rep tres ‘Pajaritas Azules’ per la seva bona gestió en el reciclatge de paper i cartró

Aquest premi és la màxima distinció dels guardons a l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró. Són organitzats anualment per l’associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL).

L’alcaldessa Lluïsa Moret durant l’entrega de premis // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha estat un dels 37 consistoris, de 13 comunitats autònomes diferents, reconeguts en l’edició del 2020 dels premis ‘Pajaritas Azules’. A més, ha estat un dels sis ajuntaments catalans premiats, juntament amb Barcelona, Lleida, El Prat de Llobregat, Mollet del Vallès i Reus.

El lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest dimarts de manera virtual, amb la presència de l’alcaldessa Lluïsa Moret. Hi han intervingut el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la presidenta d’ASPAPEL, Elisabet Alier, que han destacat “el compromís dels ajuntaments per seguir avançant en el camí de l’economia circular malgrat la difícil situació ocasionada per la crisi sanitària”.

La recollida municipal de paper i cartó va créixer el 2019 per cinquè any consecutiu, concretament un 8,9%. Segons la previsió de l’associació, l’any 2020 s’hauran recollit selectivament a Espanya, malgrat la pandèmia, 4,5 milions de tones de paper i cartó usats i s’hauran reciclat 5,1 milions de tones.

L’alcaldessa amb el premi // Ajuntament de Sant Boi

Tres ‘Pajaritas Azules’ és la màxima distinció dels premis

‘Pajaritas Azules’ és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva de paper i cartó, enfocat a la millora contínua. L’avaluació es basa en l’anàlisi de 21 indicadors. Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dues o tres ‘Pajaritas Azules’ segons un barem objectiu calculat a partir dels resultats obtinguts en l’avaluació. Sant Boi ha aconseguit les tres. Aquests premis són organitzats anualment per l’associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL).

Recomanacions personalitzades