El Mar de la Tranquilitat, un oasi gastronòmic amb tapes de somni al centre de Sant Boi

Contingut patrocinat

El restaurant ofereix una quarantena de plats en una carta innovadora i d’elaboració pròpia que destaca per tapes creatives i evocadores com un entrepà de cranc, una hamburguesa de cua de brau, croquetes de gambes, coca de sardines i productes de temporada com carxofes del Baix Llobregat amb un ou de guatlla i ous de salmó.

La tapa de coca de sardines és un dels plats estrella del local // Anna Bermejo

Hi ha restaurants que només entrar-hi, saps que hi menjaràs de somni i hi estaràs a gust. El Mar de la Tranquilitat 1969, situat al carrer Miguel de Cervantes número 4 de Sant Boi, és un d’aquests casos. Té un local acollidor i modern que de seguida et fa sentir com a casa, i unes tapes que se’t desfan a la boca.

Els plats estan cuidats fins a l’últim detall. L’Eduard i l’Imma els preparen amb l’amor que sempre els ha unit, i es nota. En total, la carta compta amb una quarantena de tapes d’entre les quals destaquen propostes innovadores com un entrepà de cranc, una hamburguesa de cua de brau, coca de sardines, tàrtar de tonyina i unes braves cruixents i esplèndides que et conviden a repetir.

A més, hi ha productes per a vegetarians i vegans com un hummus d’edamame, tàrtar de tomàquet i gyozes vegetals. Fins i tot, fan entrepans d’heura.

També hi ha tapes de temporada com un caneló de calçots i carxofes del Baix Llobregat cuinades a diferents temperatures i combinades amb ingredients com formatge Torta del Casar i anxova, un ou de guatlla i ous de salmó, i botifarra del perol i puré de patata amb ametlla picada.

El restaurant cuina diferents tapes de carxofa, una amb ou de guatlla a dins i ous de salmó, i l’altra amb formatge Torta del Casar i una anxova de l’Escala // Roger Cuartielles

Productes de Km 0

De fet, els productes Km 0 són un dels segells d’aquesta gastrobodega que va néixer el gener de l’any passat amb l’objectiu d’oferir tapes de qualitat al municipi. Per això, treballen amb els mateixos proveïdors que grans xefs com Ferran Adrià i Carme Ruscalleda. Per exemple, els embotits els arriben de Cal Rovira, una masia de Sagàs que es dedica des de temps immemorials a servir productes gastronòmics d’altíssima qualitat com una sobrassada deliciosa que el restaurant santboià combina amb bresca.

L’anxova els arriba de l’Escala i la Rubia Gallega de la mateixa Galícia. “Procurem oferir sempre els millors productes”, explica l’Eduard Gómez, que fa un any va obrir el negoci amb la seva dona, l’Imma.

Volien que fos un espai tranquil, en què et poguessis relaxar gaudint de bona cuina. Tan tranquil com la Lluna, aquell “mar de tranquil·litat” que l’home va trepitjar per primera vegada l’any 1969, justament l’any en què va néixer l’Imma. No en va, el logotip del restaurant és un astronauta i el sostre que corona l’espai evoca l’estètica lunar a través de formes circulars de color blanc.

Tot es combina magistralment amb taules i tamborets acollidors, i una barra invertida que es dirigeix als comensals justament perquè l’elaboració dels plats es pugui veure al detall. “Sempre hem volgut ser molt transparents”, diu l’Eduard, que després de dedicar-se a la restauració durant molts anys i fer un parèntesi amb altres negocis tenia clar que hi volia tornar i fer un local propi i diferent.

El local té una barra invertida perquè els comensals puguin veure com s’elaboren els productes // Anna Bermejo

‘Tacos de costella’, el plat estrella del take away

La Covid-19 els ha obligat a adaptar-se i a buscar maneres de fer arribar l’alta cuina a tots els paladars. Per això, ofereixen menjar per endur i servei a domicili al vespre fins a les 21.30h, tant de dilluns a divendres com el cap de setmana.

Un dels plats estrella del take away són els tacos de costella de porc, que l’Eduard i l’Imma preparen en caixes amb tots els ingredients a punt perquè cadascú els pugui personalitzar a casa.

Vídeo sobre l’elaboració dels tacos de costella de porc que ells serveixen amb els ingredients ja preparats perquè cadascú es pugui personalitzar els tacos // Cedit

A banda de menjar per endur, el restaurant també obre els migdies de 13h a 15.30h per acollir comensals, tant a l’interior del local amb taules ben separades com a fora la terrassa. Durant el cap de setmana també estan oberts tot el dia. L’únic dia que lliuren és els dilluns. També els pots trobar a Facebook, Twitter i Instagram.

Si tens ganes de relaxar-te i menjar bé, no t’ho pensis i ves-hi. No te’n penediràs.

Galeria de fotos: Anna Bermejo

Recomanacions personalitzades