Sant Boi convida les empreses a apostar per l’economia circular

La jornada ‘Creem una oportunitat d’empreses col·laboratives i sostenibles’ pretén fomentar models econòmics innovadors. La trobada s’ha organitzat en marc del projecte Ecoindústria que aposta per implementar models d’economia circular al Delta del Llobregat.

La jornada s’ha preparat en format telemàtic // Captura de pantalla

Sant Boi de Llobregat ha participat en una jornada del projecte Ecoindústria amb l’objectiu de crear una comunitat que ajudi a les empreses a implementar projectes sostenibles. Sota el títol ‘Creem una oportunitat d’empreses col·laboratives i sostenibles’, ha estat organitzada pels ajuntaments de Sant Boi, el Prat del Llobregat, Viladecans i Gavà. Representants de 70 empreses i administracions han seguit la sessió.

La jornada ha girat entorn de la implantació de l’economia circular a la zona del Delta del Llobregat. Mar Isla, catedràtica d’Economia Circular del Tecnocampus de Mataró ha participat en la xerrada ‘Economia circular a l’empresa. Una mirada des del compte de resultats’. Segons Islal, l’economia circular passa per «canviar el model de negoci, tot i el temps d’incertesa que estem vivint».

També ha participat en la sessió la regidora de Desenvolupament Econòmic, Elisabet Latorre, que considera aquest tipus d’accions necessàries per «conscienciar sobre la necessitat de transformar els models econòmics per lluitar contra el canvi climàtic«. «Hem de destacar l’esforç de les empreses que aposten per l’economia circular, innovant i fent un canvi de xip molt important», valora Latorre.

Pel que fa a la resta d’ajuntaments, han assistit a les jornades Ester Pujol, directora de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat; el tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Gavà Jordi Tort; i el tinent d’alcaldia de l’Àrea de Planificació Territorial de Viladecans, Ricard Calle.

Fi de la quarta edició

El pròxim 14 de gener de 2021 tindrà lloc una segona jornada que tancarà la quarta edició d’Ecoindústria i donarà pas a la cinquena edició. A més dels ajuntaments de la zona, col·laboren en aquesta iniciativa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona.

Ecoindústria creu que la innovació és el mètode idoni per minimitzar i valorar els recursos com a procés de millora contínua a les empreses. Els ajuntaments que hi formen part defensen que, amb el model de producció actual, els recursos naturals s’esgoten, per la qual cosa cal un model circular de producció que optimitzi els materials i els recursos proporcionant-los una segona vida.

Recomanacions personalitzades