La Santboiana comença la lliga al camp del Barça

Derbi català en la primera jornada d’una Divisió d’Honor de rugbi que té nou format.

Imatge del partit amistós entre Santboiana i Barça // Jordi Elías – UE Santboiana

La UE Santboiana comença la Divisió d’Honor amb el derbi català al camp del Barça, segons el calendari anunciat per la Federació Espanyola de Rugbi. El degà debutarà a casa davant El Salvador en la segona jornada del campionat. La màxima competició espanyola presenta un nou format aquesta temporada atípica degut a la pandèmia de la Covid-19.

FC Barcelona i Santboiana s’enfronten a La Teixonera el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre. Aquesta pretemporada han jugat un amistós amb victòria del degà (26-17). L’equip de Ricardo Martinena debutarà al Baldiri Aleu contra El Salvador de Valladolid en la segona jornada de lliga.

També s’han sortejat els quatre grups de la Copa del Rei i la Santboiana s’enfrontarà a Independiente de Santander i Aparejadores de Burgos. El primer classificat accedirà a les semifinals i es decidirà en els partits de la primera volta de la Divisió d’Honor.

Nou format de la Divisió d’Honor

La Divisió d’Honor presenta nou format per adaptar-se a les circumstàncies. Tindrà una primera volta igual que la temporada passada, tots contra tots. Sis equips jugaran sis partits a casa i 5 fora, i l’altre meitat a l’inversa. Aquestes 11 jornades decidiran els equips classificats per a les semifinals de la Copa del Rei.

Els sis primers classificats i els següents sis es dividiran en dos grups per jugar la segona volta de la fase regular. Vuit equips disputaran el play-off i seran els sis del primer grup més els dos millors classificats del segon.

Recomanacions personalitzades