Sant Boi s’adhereix a un manifest contra el tràfic de dones amb poc consens

El text ha tirat endavant sense cap vot en contra però amb diverses abstencions que posen de manifest les discrepàncies amb alguns dels seus punts.

El Moviment Democràtic de Dones durant el ple // Captura de pantalla

El ple municipal celebrat el setembre ha aprovat l’adhesió a un manifest instat pel Moviment Democràtic de Dones i la Xarxa Catalana de Municipis Lliures de Tràfic de Persones Destinades a l’Explotació Sexual.

Ho ha fet amb algunes reticències dels partits amb representació al consistori, molts dels quals han optat per no donar suport directe al text i s’han decantat per l’abstenció.

Amb l’aprovació del text, l’Ajuntament es compromet a «reafirmar-se en el seu compromís» amb la «persecució de proxenetes i usuaris de la prostitució», a «promoure campanyes de conscienciació perquè el municipi sigui exemplar en el rebuig» d’aquestes pràctiques i a «instar al govern de l’Estat i al de la Generalitat a legislar una llei integral contra la tracta». També demana a les administracions supramunicipals incorporar «al currículum escolar l’educació per la igualtat».

L’adhesió ha obtingut el suport explícit del PSC, Podem-Esquerra Unida i de la regidora no adscrita, Olga Puertas. Sant Boi en Comú, ERC i Ciutadans s’han abstingut.

El més crític ha estat el regidor Lluís Tejedor, de Ciutadans, que ha titllat de «feministes radicals» les integrants del Moviment Democràtic de Dones i ha assegurat que, si un altre grup presentés un text similar, votarien a favor.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldia, Alba Martínez, ha al·legat l’abstenció de Sant Boi en Comú explicant que «no hi ha posició de consens» en el feminisme sobre si cal perseguir o no la prostitució, però s’ha mostrat favorable a «dotar de recursos les dones els drets de les quals s’estan vulnerant».

En la mateixa línia ha anat l’argument utilitzat per la regidora d’ERC, Andrea Martínez, que ha destacat: «No podem estar d’acord que tota la prostitució tingui el seu origen en la tracta». S’ha declarat «no abolicionista» i ha lamentat que «en el text es barregen algunes coses».

Recomanacions personalitzades