Un festival en streaming substitueix l’Altaveu per la pandèmia

El nou festival de música en línia compta amb una programació formada íntegrament per 14 grups local. Sant Boi Sona s’ha organitzat en substitució del festival Altaveu, cancel·lat per la crisi sanitària.

Cartell del Sant Boi Sona // Sant Boi Sona

Arriba Sant Boi Sona, una mostra de música amb un cartell format per grups i artistes santboians. El festival s’emetrà en directe per Internet els pròxims 10, 11 i 12 de setembre. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament funciona com a alternativa el tradicional festival Altaveu, anul·lat a causa de la Covid-19 per la quantitat d’activitats que es fan a l’espai públic.

Els concerts s’emetran en directe des d’un plató instal·lat a Can Massallera i es podran veure directament des de la web de Sant Boi Sona. La transmissió inclourà un xat per interactuar amb els artistes.

Flamenc, folk i rap per obrir el festival

La proposta artística Boi Flamenco de la companyia Flamenco Dora s’encarregarà d’obrir el festival el dia 10 a les nou del vespre. Una hora més tard es podrà gaudir del grup Riu amb un directe energètic i una gran estima per la tradició dels Països Catalans. El tercer concert de la nit serà el del grup folk amb pinzellades de pop-rock 13 Grados. Per últim, el rap de MP Crew tancarà el primer dia de festival a mitjanit.

Intimisme i rock de garatge el dia 11

El segon dia del Sant Boi Sona començarà a les vuit del vespre amb el projecte personal del guitarrista i productor Marcos Deker. Una hora més tard arriba la banda independent Olvido París. Seguidament es podrà gaudir del projecte Partido del cantautor santboià Víctor Partido, al so del piano, la guitarra i la seva veu. En acabar, Sant Boi Sona dona pas al so salvatge i vintage de la banda Gallina Rex. Per últim, més punk rock, però aquest cop de la mà d’Último Rekurso.

Marcos Deker tocarà al Sant Boi Sona el dia 11 a les vuit del vespre // Sant Boi Sona

Soul i ska per tancar el Sant Boi Sona

El dia 12 a les vuit del vespre el duo Núria Pine & Lora D. oferiran un concert neosoul i neofunk. A aquestes dues artistes, les seguirà la influència indie, folk i country alternatiu de Chet. Es podrà gaudir del surrealisme barrejat amb la música contemporània de Trau a partir de les 10. De Trau es passarà a Boïra, una banda que barreja el rock amb les atmosferes creades per les bandes sonores. Per últim, l’ska del grup Deskartats tancarà el Sant Boi Sona el dia 12 a mitjanit.

Més enllà de la música

Sant Boi Sona va més enllà del talent musical i engloba tot l’actiu cultural de la ciutat. L’actriu i cantant local Dolo Beltrán s’encarregarà de conduir tot el festival, mentre que la productora Benecé, qui gestiona els Cinemes Can Castell, cobrirà les necessitats audiovisuals de la programació. També hi col·laboren la dissenyadora Neus Pacheco i l’estudi de desenvolupament digital Asteriod Studio.

Recomanacions personalitzades