Sant Boi i els ajuntaments metropolitans demanen a la Generalitat mantenir les targetes moneder pels infants vulnerables

Els ajuntaments l’àrea metropolitana, incloent el de Sant Boi, reclamen al govern que reconsideri l’eliminació de les targetes moneder a l’estiu. La petició s’ha fet després que el departament d’Educació hagi desvinculat les targetes moneder entregades als nens amb beques menjador a principis del confinament.

Imatge d'arxiu // Ajuntament de Sant Boi
Les targetes moneder servien per suplir el servei de menjador durant el tercer trimestre. // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat i la resta de municipis de l’àrea metropolitana exigeixen a la Generalitat que no elimini les targetes moneder, els ajuts alimentaris a infants en situació de vulnerabilitat que han substituït les beques menjador al tercer trimestre. En una carta conjunta, els alcaldes dels municipis demanen mantenir les ajudes durant les vacances de forma «excepcional per la situació de crisi».

La petició ha arribat després que el departament d’Educació hagi notificat als consells comarcals que les targetes «deixen d’estar vinculades als ajuts individuals de menjador» donat el final de curs. La instrucció afegeix que es poden «vincular a altres ajuts o finalitats» sense entrar en detalls.

Les targetes moneder es van entregar a l’alumnat amb beques menjador en el marc d’un paquet de mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la Covid-19. Per evitar que els infants perdessin les ajudes durant l’estiu, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció per garantir «la cobertura als ajuts alimentaris» durant les vacances amb «el manteniment de les targetes moneder«.

Les entitats municipals consideren que aquesta instrucció és «un incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables», expliquen a la carta.

Recomanacions personalitzades