Llars, comerços i pimes opten a auditories gratuïtes sobre el consum elèctric

Les auditories són en línia, instantànies i gratuïtes. L’objectiu és ajudar a estalviar reduint el consum d’energia.

Il·luminació a Sant Boi // Arxiu

Les llars, els comerços i les petites i mitjanes empreses de Sant Boi de Llobregat ja poden sol·licitar a l’Ajuntament la realització d’una auditoria gratuïta, personalitzada, instantània i en línia sobre el consum elèctric. La iniciativa forma part del pla de xoc per a la reactivació social i econòmica de la ciutat i té l’objectiu d’ajudar a estalviar a partir de la reducció del consum d’energia.

Mitjançant l’auditoria, l’Ajuntament traslladarà a famílies, persones emprenedores i empreses quines són les actuacions més adients per estalviar energia o reduir les factures, com per exemple un demanar un ajust de la tarifa, canviar la potència contractada, prioritzar el consum en determinades franges horàries o reduir consums passius. Així ho ha informat l’administració en un comunicat.

Els consums es mesuraran a distància, digitalment, amb dades obtingudes directament del comptador intel·ligent de cada llar o empresa abonada. A continuació, cada sol·licitant rebrà el seu informe. L’Ajuntament considera que cada persona que demani l’auditoria «podrà reduir el consum fins a un 20%».

Inicialment, l’administració espera poder arribar a un 10% de les famílies de la ciutat i a un 30% dels comerços i petites empreses, «tot i que les auditories s’ofereixen com un servei obert a tota la població». La iniciativa es realitza en el marc de Sant Boi ActiWatt, una plataforma de reactivació verda i sostenible de l’economia santboiana

Recomanacions personalitzades