Una xarxa de voluntaris ajudarà a promoure la salut comunitària a Sant Boi

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, ha sorgit arran de la tasca d’informació i prevenció realitzada per diferents agents de salut durant l’estat d’alarma pel coronavirus.

Agents de salut voluntaris a Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha impulsat la creació d’una xarxa comunitària d’agents de salut locals formada per persones voluntàries de la ciutat, que realitzen tasques d’informació i acompanyament. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és fomentar hàbits saludables entre la població per tal de prevenir la transmissió de malalties i millorar la salut de tota la comunitat; així com potenciar la responsabilitat de la ciutadania amb un paper actiu en relació amb la pròpia salut i amb la de l’entorn més proper.

Actualment, la xarxa està formada per una vintena de persones voluntàries, i la seva creació ha estat possible per la feina realitzada al municipi durant l’etapa de desconfinament en els punts d’informació establerts als diferents barris. En aquests punts, un equip d’agents de salut ha donat a conèixer les mesures de prevenció i seguretat vigents per a cada fase, ha resolt dubtes de la ciutadania i ha realitzat altres accions de prevenció i conscienciació com, per exemple, el repartiment de mascaretes.

Recomanacions personalitzades