Arrenquen els casals d’estiu dins la nova normalitat

Més de 1.900 infants i adolescents de Sant Boi de Llobregat gaudiran dels casals i activitats de lleure municipals, que es troben en marxa des de principi de mes.

Casals d'estiu municipals 2020 // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
L’oferta de lleure inclourà tot tipus d’activitats // Ajuntament de Sant Boi

Des de l’1 de juliol gairebé totes les propostes lúdiques i educatives estiuenques per a infants i adolescents de la ciutat s’han posat en marxa. Un cop finalitzades les inscripcions, es calcula que més de 1.900 nens gaudiran aquest any d’unes activitats «pensades per la seva recuperació emocional, relacional i educadora«, tal i com apunten des de l’Ajuntament de Sant Boi.

Les AMPAS, les entitat de lleure, culturals i esportives, així com les empreses de l’àmbit de la cultura, han treballat per oferir als infants un «estiu divertit, segur i educatiu«; pel que la proposta d’activitats és variada. Hi ha de pagament i gratuïtes, amb menjador i sense, de lleure educatiu, d’esports, culturals i de reforç escolar, entre d’altres. Els espais i les activitats proposades compleixen amb totes les recomanacions sanitàries i incorporen protocols d’atenció i actuació per la COVID19.

Aquest any, els casals i activitats municipals d’estiu, a més de fomentar el lleure, incorporen aspectes claus vinculats al procés educatiu, la suficiència alimentaria, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. També s’ocuparan de l’atenció emocional dels infants i adolescents que, al llarg de la pandèmia, han patit situacions d’estrès o adverses vinculades al confinament, o la malaltia o defunció d’algun familiar.

L’Ajuntament, d’altra banda, ha realitzat una reducció de preus atenent els ingressos dels familiars, i té una àmplia línia de beques que afavoreix la participació dels joves amb famílies en situació de vulnerabilitat econòmica; i monitors i monitores de suport per atendre les necessitats dels infants i adolescents amb discapacitat.

Recomanacions personalitzades